Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Én mot én er vi sjanseløse alle elleve

Slik skal Norge prøve å stoppe Nani og Ronaldo.

- MULIG Å STOPPE RONALDO: Brede Hangeland henger høyere enn John Carew i denne duellen fra gårsdagens trening. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet.
- MULIG Å STOPPE RONALDO: Brede Hangeland henger høyere enn John Carew i denne duellen fra gårsdagens trening. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet. Vis mer


(Dagbladet): Det mest stilte spørsmålet da landslaget i går startet oppkjøringen til lørdagens EM-kvalikkamp mot Portugal var like opplagt som svaret er vanskelig:

Hvordan skal Norge stoppe Cristiano Ronaldo, som har scoret 57 mål for klubb- og landslag den siste sesongen?

Og det var ikke bare journalistene som lurte på dette.

- Det gjør for så vidt vi også, på det nåværende tidspunkt, sier kaptein Brede Hangeland til Dagbladet.

- Det vi må gjøre er å spille som et norsk landslag på sitt beste, som et lag. Spiller vi én og én mot ham er vi sjanseløse, alle elleve. Klarer vi å være godt organisert, og ha korte avstander, så er det mulig å demme opp - selv for sånne som ham. Men det er klart det blir en stor utfordring.

Ingen enkeltmannsjobb Det har vært snakket mye om duellen mellom verdensstjernen Ronaldo og den noe mer anonyme Tromsø-backen Tom Høgli.

Men selv om Høgli på den norske høyrebacken fort kan få mye med Ronaldo å gjøre, har han ikke tenkt å stoppe portugiseren helt alene.

- Nøkkelen er å komme tett, gi dem minst mulig rom og prøve å plage dem mest mulig. Vi må legge en slagplan for det. Det er ikke en enkeltmannsjobb, sier Høgli.

Liker Ronaldo Foran seg vil han mest sannsynlig ha Erik Huseklepp. Han er Norges dribleglade kantspiller, og har også fortalt at Cristiano Ronaldo er en favoritt på banen.

STORE STJERNER: Nani og Cristiano Ronaldo kommer garantert til å skape hodebry for det norske forsvaret på lørdag. Her under gårsdagens trening utenfor Lisboa. Foto: Paulo Cunha, EPA/Scanpix
STORE STJERNER: Nani og Cristiano Ronaldo kommer garantert til å skape hodebry for det norske forsvaret på lørdag. Her under gårsdagens trening utenfor Lisboa. Foto: Paulo Cunha, EPA/Scanpix Vis mer

- Jeg har alltid likt ham godt som fotballspiller.

Fra høyre kantposisjon kan han også bli en viktig hjelper for Høgli når Ronaldo skal pakkes inn - dersom han som ventet har utgangspunkt for vandringene sine til venstre i angrepet.

- Vi må være oppi ham hele tida og ikke la ham få tid. Hvis han får tid, så smeller det fort, sier Huseklepp til Dagbladet.

- Et fantastisk angrep John Arne Riise har spilt mot Ronaldo flere ganger, også med brukbart hell for Liverpool mot United. Han er likevel en av portugiserens beundrere.

- Han er et stort forbilde som fotballspiller og som person også. I år har han vært helt sinnssyk når det gjelder mål. Så har de Nani der framme også, som ble kåret til årets spiller i United i år. De har et fantastisk angrep, sier Riise.

Han sier også at det er avgjørende at de norske gutta jobber sammen, og ikke lar én mann alene måtte ta seg av Ronaldo.

- Vi må være kompakte, stille opp for hverandre og ikke gi ham for mange én-mot-én-situasjoner. Vi må unngå at han kommer på skuddhold, for han kan skyte med begge bein, og er god på hodet.

Har svakheter Riise så Portugals 4-0-seier mot Spania sist høst, og mener det er en av de beste prestasjonene han har sett av et landslag.

- Spiller de sånn mot oss, skal vi få kjørt oss hardt, sier Roma-backen.

SLIK SCORER RONALDO: I dagens papirutgave av Dagbladet kan du se hvor Ronaldo har scoret sine 57 mål fra, og hvor i målet han har plassert dem. Avisa kan også kjøpes som .pdf-fil. Faksimile: Dagbladet 1. juni 2011
SLIK SCORER RONALDO: I dagens papirutgave av Dagbladet kan du se hvor Ronaldo har scoret sine 57 mål fra, og hvor i målet han har plassert dem. Avisa kan også kjøpes som .pdf-fil. Faksimile: Dagbladet 1. juni 2011 Vis mer

Han er forberedt på en kamp der det hovedsaklig handler om å forsvare seg - selv om Portugals offensive spillere kan åpne for kontringmuligheter.

- Det lille minuset til Nani og Ronaldo er at de ikke liker å løpe defensivt. Det må vi prøve å utnytte når vi får kontringer. Men det blir ikke mye framover på meg, altså. Det blir å prøve å spare krefter til å være lur nok til å ta dem når de går framover, sier Riise.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media