Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Én seier og rett til kvartfinale: - Det høres litt rart ut

Norge spiller en historisk OL-kvartfinale i ishockey i morgen. Etter å ha vunnet én kamp, mot B-nasjonen Slovenia.

VAR AVGJØRENDE: Keeper Lars Haugen under ishockeykampen mellom Norge og Slovenia i Gangneung Hockey Centre under vinter-OL i Pyeongchang.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
VAR AVGJØRENDE: Keeper Lars Haugen under ishockeykampen mellom Norge og Slovenia i Gangneung Hockey Centre under vinter-OL i Pyeongchang. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GANGNEUNG (Dagbladet): De norske hockeygutta skrev historie da de slo Slovenia i dagens playoffkamp om kvartfinaleplass i OL-turneringen i Pyeongchang.

Pyeonghang-lekene er 11. gang Norge har et hockeylag i en OL-turnering, men gutta på isen i Sør-Korea i dag er de første som har klart å ta laget helt til en kvartfinale.

Slik skriver de historie når de entrer isen for å møte Russland (OAR) i kvartfinale i morgen. Samtidig vil noen kanskje stusse på «alt» Norge trengte å gjøre i Pyeongchang var å slå Slovenia - en nasjon vi har slått i tre av tre tidligere oppgjør og som ikke gang holder Norge selskap i A-gruppa i VM.

- Høres litt rart ut

Mens Norge spiller A-VM i Danmark i mai i år, så må slovenerne surre rundt i B-VM (divisjon 1, gruppa A) i Ungarn.

Det som skilte lagene i dag var først og fremst en Lars Haugen i toppform i det norske buret. Han reddet 33 av 34 slovenske skudd - og var i tillegg bestevenn med stolpene og tverrliggeren.

GRUPPEKLEM: De norske hockeygutta kaster seg rundt hverandre etter at Slovenia er beseiret i kampen om en kvartfinalepass i OL. I morgen venter storfavoritten OAR (Russland) i den kampen. Foto: Lise Åserud / NTB Sbcanpix
GRUPPEKLEM: De norske hockeygutta kaster seg rundt hverandre etter at Slovenia er beseiret i kampen om en kvartfinalepass i OL. I morgen venter storfavoritten OAR (Russland) i den kampen. Foto: Lise Åserud / NTB Sbcanpix Vis mer

På spørsmål om han synes det er rettferdig at de er i kvartfinalen, tross tre tap og én seier, så tenker han seg litt om.

Og svarer:

- Det høres litt rart ut, men sånn er formatet. Sånn sett synes jeg vi har fortjent dette like mye som alle andre. Vi må bare bevise det i morgen også.

- Og så gjelder det å vinne de riktige kampene. Det er litt som beste fotballklubbene som vinner ligaen, de vinner bare så vidt. Chelsea vinner 2-1, 2-1 og 2-1 etter hverandre, sier Lars Haugen til Dagbladet.

Han får støtte av Patrick Thoresen.

- Det føles litt rart å være i kvartfinale etter å ha vunnet én kamp, men det er ikke vår feil at oppsettet er sånn.

SKAPTE SPENNING: Tommy Kristiansen scoret 1-1-målet som skapte ny spenning i skjebnekampen mot Slovenia. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
SKAPTE SPENNING: Tommy Kristiansen scoret 1-1-målet som skapte ny spenning i skjebnekampen mot Slovenia. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

Mathis Olimb mener de uansett har brutt en barriere. Nå er ikke Norge bare «nesten-laget», men et lag som kan vinne når det gjelder som mest.

- Om vi hadde slått Tyskland (tap på straffer), og tapt i dag, så ville det vært som det alltid har vært; hederlig innsats. Nå er vi med når det gjelder som mest, og viser at vi kan spille på dette nivået.

- For selv om vi ikke har fått offensiven vår til å stemme helt ennå, så er vi blitt bedre og bedre utover i turneringa.

- Taper 19 av 20

Om Norge skal ha noen som helst sjanse til å ta skalpen til russerne i morgen tidlig, så må Haugen ha en ny toppdag i mål - og de andre gruppa må heve seg flere hakk. Det var på ingen måte topphockey som ble servert mot Slovenia i dag.

- Nå som vi har innfridd målsettingen om kvartfinale, så må vi sette oss et nytt mål. Selv om vi er store underdogs, så må vi ha som mål å komme oss til en semifinale. Alt kan skje i sport, selv om alle skjønner at det skal mye til, sier Patrick Thoresen.

OAR (Russland) har imponert etter skrekktapet mot Slovakia i den første kampen. Siden har de banket Slovenia 8-2 og USA 4-0.

- De er favoritter til å vinne hele turneringa, men vi har sjokkert mange store nasjoner før. I 19 av 20 kamper har vi ikke sjanse, men i morgen kan fort være den siste, sier Lars Haugen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!