Én serverte eksen som mat til hundene. Én annen skjøt kjæresten gjennom døra

Idrettsprofilene som ødela alt.

DRAPSMENN: Idrettsutøverne Oscar Pistorius, Aaron Hernandez og Bruno Fernandes de Souza er alle dømt for drap. Foto: NTB Scanpix
DRAPSMENN: Idrettsutøverne Oscar Pistorius, Aaron Hernandez og Bruno Fernandes de Souza er alle dømt for drap. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Idrettsutøvere som bryter loven er ikke et nytt fenomen. Seinest er Sunderland-spilleren (nå tidligere) Adam Johnson (28) som i retten har innrømmet seksuell omgang med ei mindreårig jente. Fotballkarrieren er etter all sannsynlighet over.

Men Johnson er langt fra den første idrettsstjerna som - trolig - må sone fengselsstraff.

Her er en liste og et utdrag av tidligere profiler som ødela for seg selv, og ikke minst for andre, gjennom brutal kriminalitet:

Oscar Pistorius (29), friidrett: Mannen fra Sør-Afrika var kanskje verdens mest kjente handicapede idrettsutøver - og ble den første til å løpe i et OL med beinproteser.

14. februar 2013 tok livet og karrieren en brå vending. Pistorius ble pågrepet etter at kjæresten Reeva Steenkamp (29) ble funnet skutt og drept i idrettsstjernas bolig i Pretoria.

Pistorius hevdet han handlet i selvforsvar da han skjøt gjennom en lukket baderomsdør og har fortalt at han trodde det var en innbruddstyv som skjulte seg på andre siden av døra.

Påtalemyndigheten tiltalte ham for overlagt drap.  Etter flere måneder lang rettssak ble Pistorius imidlertid funnet skyldig i uaktsomt drap, og i oktober 2014 ble han dømt til fem års fengsel, halvparten av aktors påstand om ti års fengsel. Høyesterett har omgjort kjennelsen til forsettlig drap. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer