Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Én slår Carlsen på mobilapp, en annen blir starstruck og resten er bare fascinerte

Langrennslandslaget om Magnus Carlsen.

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Magnus Carlsen sikret seg remis på en dårlig dag i går, og følte seg slapp og sto over treningen i dag, men nordmannen leder fortsatt VM-trilleren mot Vishy Anand.

Og mens 23-åringen kjemper for sin andre VM-tittel i Sotsji, sitter hele det norske langrennslandslaget hjemme i Norge og følger sjakkessets kamp dag for dag.

Da langrennseliten inviterte til pressetreff på Beitostølen i ettermiddag, i forbindelse med helgas åpningsrenn, spurte vi løperne hva de synes om det Carlsen gjør, og responsen var mildt sagt overveldende.

Absolutt alle følger det Carlsen driver med, og hele gjengen lar seg fascinere av sjakkgeniet. En av dem som følger østlendingen tettest er Eirik Brandsdal.

- Han er en veldig dyktig spiller, og det er fascinerende å følge med. Det er rett og slett stilig. Han er dyktig i alle ledd, sier sprinteren.

Slår Carlsen (9) Oslo-gutten Brandsdal røper i tillegg at han forlengst har lastet ned Carlsens egen app, der man får muligheten til å spille mot verdensmesteren i ulike aldre og nivåer.

- Ja, jeg bruker appen. Jeg har kontroll på ham som niåring, men på ti år har jeg stoppet opp.

- Da må du være ganske bra?

- Ja, det er sikkert ganske bra. men jeg slår ham jo ikke som tiåring. Når det er sagt, så skulle jeg gjerne fått ham på ordentlig brett «face-to-face». Jeg hadde nok blitt litt psyka ut, men jeg tror jeg hadde gjort det bedre da. Det hadde vært stas, sier Brandsdal.

Ble satt ut Også Sjur Røthe er en stor fan av Carlsen, faktisk så stor at han ble «starstruck» da sjakkgeniet besøkte de norske utøverne under OL i fjor.

- Jeg synes det er veldig spennende å følge med på VM-matchen. Jeg ble litt «starstruck» i Sotsji i vnter da han dukket opp på hotellet vårt for å hilse på. Han er utrolig stor idrettsutøver, og han er høyt på rangstigen min. Når han får seg litt av den spesialjuicen sin, så skal det nok gå bra (å vinne VM), sier Røthe.

OL- og verdensmesteren i sprint, Ola Viggen Hattestad, er også svært imponert over det Carlsen gjør.

- Jeg er ekstremt fascinert av ham. At han kan være bedre enn en datamaskinen som tenker to millioner trekk i sekundet, eller noe sånt, er helt rått. Han er helt vanvittig, sier østfoldingen.

Imponerte utøvere Dette sier en del av de andre norske skiessene om Carlsen:

Heidi Weng:

- Jeg følger med av og til når det nærmer seg slutten av partiene. Det er moro å se på, og ekstra gøy at det er en nordmann.

Ingvild Flugstad Østberg:

- Før VM-kampen i fjor trodde jeg at jeg kunne sjakk, men jeg fant ut at jeg ikke kunne det. Jeg er veldig imponert over at de sitter så lenge. Hjernekapasiteten han har og at han konsentrerer seg over så lang tid er fantastisk. Når jeg spiller sjakk, så ser jeg ett trekk framover og så må jeg vente på at den andre kan flytte før jeg tenker videre. Carlsen og Anand ser jo så mange trekk framover at jeg skjønner ikke at det er mulig.

Anders Gløersen:

- Han er ekstremt god, og det er veldig fascinerende å følge med. Jeg tror han vinner.

Celine Brun-Lie:

- Jeg følger ikke like mye med som i fjor. Jeg forstår vel stort sett hva som skjer. Jeg kan spille selv, men bare skikkelig dårlig. Måten de konsentrerer seg på time etter time er veldig imponerende. Vi har litt å lære der, på det å holde fokus.

Chris Jespersen:

- Jeg følger med på resultatene, men jeg ser ikke på hele dagen. Jeg håper han vinner. Det er kult det han gjør. Hvis du sammenlikner med det vi driver med, er utholdenheten lik, men mer ekstrem. Jeg hadde sovnet ganske fort. Det er en stor belastning å sitte i den stolen hele dagen.

Didrik Tønseth:

- Vi har andreøkt for dagen midt i sluttfasen, så vi får sjelden sett hvordan det går, men vi får med de første trekkene. Jeg kan spile sjakk selv.

Eldar Rønning:

- Det er rått at vi har en nordmann som er verdensmester i sjakk og som er i ny tittelkamp. Selv er jeg ikke interessert. Jeg kan så vidt spille. Jeg har sett noen sendinger, men kan det ikke godt nok, men jeg skjønner at det er svært. Carlsen er en fin fyr, han besøkte oss jo i OL.

Finn Hågen Krogh:

- Det er spennende å følge med, jeg liker å slappe av på sofaen med sjakk. Jeg spilte mer selv i fjor, men jeg ble slått så mye at jeg tror jeg er best på tilskuerplass.

Kathrine Harsem:

- Jeg digger den fyren, jeg. Jeg har sett mye sjakk og spiller litt selv. Jeg synes det er utrolig fascinerende og imponerende. Det er litt av den samme sære greia som vi driver med, men kanskje på et enda særere nivå. Carlsen er ekstremt smart. Det at han ser 30-35 trekk fram i tid er helt uforståelig. Det ligger så mye trening bak. Det er bare å bare bøye seg i hatten, he-he.

Martine Ek Hagen:

- Det er ekstremt morsomt, og det han gjør er helt rått. Du blir jo selvfølgelig kjempeinspirert. Han er rå på å prestere når det gjelder, og det er det vi driver med her også.

Pål Golberg:

- Han er en fascinerende type. Det må være slitsomt å ha så mange trekk og løsninger i hodet til enhver tid. Jeg er fascinert av vesenet. Jeg tror han vinner igjen. Han har et overtak på Anand psykisk, og det blir tunga på vektskåla.

Simen Andreas Sveen:

- Han er et sjakkgeni. Han har virkelig fått det norske folk til å åpne øynene for sjakksporten. Det herjer jo sjakkfeber i Norge nå. Carlsean er på en måte sjakkens svar på Petter Northug.

Simen Østensen:

- Jeg har aldri spilt sjakk og har ikke peiling, men jeg begynte å se litt i fjor og har fulgt med i år. Jeg er generelt litt sportsidiot, og synes det er spennende å se på. Det er fascinerende å høre hvor mye de pugger og hvor mye trening som ligger bak. Det er ikke tvil om at de har et intellekt som er over snittet.

Sondre Turvoll Fossli:

- Jeg følger med en del. Det er ganske morsomt. Carlsen var ganske trøtt i går, så vi får håpe han kommer seg utover nå. Han er en veldig klok mann og er veldig bevisst på alt han gjør. Jeg blir absolutt inspirert av det han gjør.

Tomas Northug:

- Jeg er fascinert av det han gjør. Jeg er skikkelig interessert i å følge med, men er ikke så god selv. Jeg blir uansett inspirert av det han driver med.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media