- Én stor feil kostet meg seieren

Aksel Lund Svindal rotet bort to og et halvt sekund.

BLE NUMMER TRE: Aksel Lund Svindal hadde to og et halvt sekund til gode på Ivica Kostelic foran slalåmdelen av kombinasjonen, men kroaten kjørte seg opp fra en 24. plass og vant. Foto:  AFP PHOTO / JEAN-PIERRE CLATOT
BLE NUMMER TRE: Aksel Lund Svindal hadde to og et halvt sekund til gode på Ivica Kostelic foran slalåmdelen av kombinasjonen, men kroaten kjørte seg opp fra en 24. plass og vant. Foto: AFP PHOTO / JEAN-PIERRE CLATOTVis mer

En feil mot slutten av slalåmdelen ødela seiersdrømmen for superalpinist Aksel Lund Svindal (28) i søndagens superkombinasjon i verdenscupen.

Svindal ble nummer tre og Kjetil Jansrud nummer fire i rennet der kroatiske Ivica Kostelic nok en gang viste hvem som er sjefen og kjørte seg opp fra 24.-plass til seier.

To og et halvt sekund hentet Kostelic på en snupp i slalåm. Dermed tangerte kroaten Lasse Kjus' antall verdenscuptriumfer med 18. Det var hans sjuende seier hittil i sesongen.

- Han er rå. Ingen tvil om det. Selv gjorde jeg en stor feil mot slutten av slalåmdelen, som kostet meg seieren. Litt surt, men ser jeg bort fra den feilen, er jeg fornøyd med innsatsen, sa Aksel Lund Svindal til NTB.

Slo hjul Aksel Lund Svindal lå an til å kunne ta en etterlengtet seier etter sin annenplass i utfor. Kjellermannen har kun én verdenscupseier denne sesongen; fra Adelboden (storslalåm) 8. januar.

Han hadde nesten to og et halvt sekund til gode på Kostelic før slalåmdelen, men greide ikke å matche Kostelics fenomenale omgang. Verdenscuplederen jublet vilt og slo hjul i målområdet da det ble klart at han hadde vunnet.

Natko Zrncic-Dim sørget for kroatisk dobbeltseier. Han snek seg to hundredels sekund foran Svindal og sørget for karrierebeste etter tre tredjeplasser fra før. Kostelic vant med et drøyt halvsekund.

Tok innpå Også Jansrud, som var nummer 27 etter utforomgangen, kjørte seg kraftig oppover på resultatlisten.

- Det har ikke vært lett på utfortreningene denne uken etter å ha ligget 5-6 sekunder bak. Men i rennet fikk jeg det bedre til. Får jeg opp farten i utfor, kan dette bli til noe. Ikke at jeg forventer å kjøre meg inn i utfortoppen, men jeg har en del å gå på der, fortalte en fornøyd Jansrud til NTB.

Han imponerte stort i slalåmdelen.

- Jeg hadde fordel av å starte tidlig, men må ta med meg at jeg tok innpå Kostelic i mellompartiet. Det kan jeg ikke klage på. Kostelic er verdens beste slalåmkjører i øyeblikket.

Også i kombinasjonen i Kitzbühel forrige helg ble det fjerdeplass for Jansrud. Også da vant Kostelic. Sesongbeste, og tangering av karrierebeste, er annenplassen fra Beaver Creek (storslalåm) 5. desember.

Lars Elton Myhre ble nummer 18 søndag.

(NTB)