Én til fra start

Sjøl om laget ikke er endelig tatt ut, tyder det meste på at Mini kommer til å starte morgendagens kamp mot Dynamo Kiev. - På den siste formasjonstreninga var Mini med i førsterekka, sier RBK-trener Ola By Rise til Dagbladet.

Dermed går det mot en pangavslutning på Minis karriere. Han har i utgangspunktet bare fire kamper igjen av sitt lange fotball-liv, og ser dermed ut til å avslutte med stil.

Før jul ble Morten Knudsen kjøpt inn som Mini-erstatter for drøye ti millioner kroner fra Start, men sørlendingen må trolig stille bak den lille nordlendingen når RBK offentliggjør laget seinere i dag.

Klokskap

- Mini har en enorm rutine og klokskap, både offensivt og defensivt. Det er nyttige egenskaper i viktige Champions League-kamper, sier By Rise.

Morten Knudsen mangler fortsatt litt.

- Han er en klok ung spiller, som kommer til å bli god.

Rosenborg ser ut til å få alle spillerne skadefrie til den viktige Kiev-kampen. André Bergdølmo trente for fullt sammen med de andre gutta i går. Strekkskaden fra Tyrkia-kampen ser ut til å være leget. Da er det litt verre med lårstrekken til Jan Derek Sørensen.

Ikke favoritt

- Jan Derek jogget bare lett for seg sjøl i går, men vi har et håp om at han rekker kampen. Det er ikke tatt noen endelig avgjørelse enda, sier By Rise.

Også Erik Hoftun er friskmeldt etter influensa og nakkeskade tidligere i måneden. Sjøl om Dynamo Kiev har tre av sine sterkeste spillere på skadelista, mener RBK-treneren at hjemmelaget har favorittstempelet.

- Ingen her i Trondheim regner med at vi skal vinne. Favorittstempelet må Kiev ta. Kampen i morra er Kievs siste sjanse til avansement. Det kan det også være for oss, mener By Rise.

Dermed bør RBK ta poeng.

- Tar vi tre poeng mer i våre to kamper mot Kiev enn det Bayern München gjør mot Real Madrid i deres dobbeltmøte, så er vi likt med Bayern. Fire poeng i kampene mot Kiev kan dermed være nok.

NESTEN-PENSJONIST: I går var det avansert «Trim for eldre» da Mini var i førsterekka på formasjonstreningen.