SØNDAGSTHRILLER:  Wayne Rooney og Manchester United trenger - enkelt fortalt - seier mot Liverpool på Old Trafford i dag. Foto: NTB Scanpix
SØNDAGSTHRILLER: Wayne Rooney og Manchester United trenger - enkelt fortalt - seier mot Liverpool på Old Trafford i dag. Foto: NTB ScanpixVis mer

Én ting er verre enn alt annet hvis United taper mot Liverpool i dag

Kan ramme brutalt.

(Dagbladet): David Moyes og hans Manchester United må vinne mot Liverpool i dag. Hvis ikke kan det få alvorlige konsekvenser for klubben, tror Liverpool-manager Brendan Rodgers.

Stikkord: Champions League.

I England blir de fire beste lagene i Premier League kvalifisert til turneringen. Opp til Arsenal og Liverpool, som foreløpig har de to siste plassene, er det 11 poeng for United.

Vinner Arsenal borte mot Tottenham i dag, samtidig som United taper for Liverpool, er det 14 poeng. Med ni gjenstående kamper er det få som tror at United vil ta 4.-plassen.

- Når du ikke er i Champions League, kan det fort glippe. Det vil nesten være umulig å overbevise de beste spillerne om å komme til klubben, sier Liverpool-boss Brendan Rodgers.

Sukkerbit En større sukkerbit enn Champions League finner du knapt som fotballspiller.

Rodgers sier:

- Liverpool er en verdensomspennende klubb. Men det har ikke alltid vært lett å få spillere hit. De beste spillerne vil delta i de største turneringene. Når du ikke er kvalifisert, vil klubben lide på alle nivåer.

United går inn i en svært viktig periode. I dag venter altså Liverpool hjemme. Onsdag kommer Olympiakos til Old Trafford i åttendedelsfinalen i Champions League. Grekerne leder 2-0 etter første kamp.

Deretter spiller United mot West Ham borte og Manchester City hjemme.

- Med stakkarslige resultater her, kan Moyes' største allierte - styret og supporterne - komme til å vende ham ryggen, sier Steven Howard, ledende fotballskribent i avisa The Sun.

Ikke klasse Skulle United vinne Champions League, stiller situasjonen seg annerledes. Da blir laget direkte kvalifisert til turneringen neste sesong, som tittelforsvarer.

Men dette tror få vil skje - på bakgrunn av rekken av ynkelige resultater. Åtte tap og seks uavgjorte kamper i Premier League er langt unna vanlig Old Trafford-klasse.

SLITER:  David Moyes har ikke fått noen god start som Manchester United-manager. Foto: NTB Scanpix
SLITER: David Moyes har ikke fått noen god start som Manchester United-manager. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Klubben snakker allerede om å arrangere ekstra vennskapskamper rundt om i verden, som kan dekke opp for tapte inntekter fra Champions League.

- Dette er den største kampen i Premier League. Liverpool er favoritter, sier David Moyes om kampen i dag.

- Vær tålmodig Liverpool favoritter? På Old Trafford? Ja, Moyes er sitert riktig.

- Ikke bli overrasket om banneret med «The Chosen One» forsvinner fra Stretford End over natta hvis ikke alt går etter planen. Hva er forresten planen? spør Howard i The Sun.

«The Chosen One» er myntet på Moyes, og er en variant av José Mourinhos «The Special One».

Sir Alex Ferguson plukket selv ut sin arvtaker på Old Trafford, og har flere ganger oppfordret fansen til å være tålmodig.

Problemet er bare at i fotball er tålmodighet et fremmedord.

• Kampstart: Klokka 14.30.

FAVORITTER:  Luiz Suarez og Liverpool kommer til Old Trafford for å vise scener som dette: Liverpool-jubel. Foto: NTB Scanpix
FAVORITTER: Luiz Suarez og Liverpool kommer til Old Trafford for å vise scener som dette: Liverpool-jubel. Foto: NTB Scanpix Vis mer