Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball-EM i Sverige:

Én ting har plaget Thorir i hele høst og vinter: - Ta ett skritt fram!

Må omstille forsvarsspillerne. 

VINNER OG VINNER, MEN:  Landslagssjef Thorir Hergeirsson har hatt en tilnærmet perfekt start på EM, men han jobber hardt med å få forsvarspillet til å sitte.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VINNER OG VINNER, MEN:  Landslagssjef Thorir Hergeirsson har hatt en tilnærmet perfekt start på EM, men han jobber hardt med å få forsvarspillet til å sitte.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Norge - Danmark, kl. 20.45

HELSINGBORG (Dagbladet): Thorir Hergeirsson har sett landslagsjentene vinne tre strake kamper i EM - men helt fornøyd er han ikke.

Det er nemlig én spesiell ting som har plaget landslagssjefen i hele høst og vinter inn mot EM.

Hergeirsson er ikke fornøyd med hvordan laget står i forsvar - og mener forsvarslinja står for dypt i banen.

- Vi er ikke i mål ennå, sier Hergeirsson til Dagbladet.

- Vi må justere oss en halvmeter opp. Det har vært en krevende prosess i hele høst. Det er en omstilling for spillerne. De må ta ett skritt fram. Dette jobber vi mye med, sier Hergeirsson videre.

- Udisiplin

Islendingen sikter nemlig til forskjellene på klubblag og landslaget, der Hergeirsson selvsagt ønsker å sette sitt preg på det taktiske i Norges kamper. Han ønsker at forsvarslinja skal stå høyere.

- Vi har fortsatt mye jobbe med. Det er det jo egentlig alltid. Mye er bra, men mye kan også bli bedre, sier Hergeirsson.

Landslagssjefen var ikke fornøyd etter seier mot OL-mesterne Russland fredag.

- Spesielt offensivt må vi forbedre oss. Vi er til tider udisiplinerte, vi er upresise i deler av spillet. Og vi er for hete på grøten, sier Hergeirsson.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Aggressive

Håndballjentene har et godt tak på Danmark og står med fire strake seire mot naboen i sør. Det forrige tapet kom i november 2014.

- De siste kampene mot Danmark betyr ingenting nå. Dette er et mesterskap. Vi må se på vårt eget spill, der mye kan forbedres, sier Hergeirsson.

- Hva tenker du om danskene?

- Danmark kommer med sitt danske spill. De har gode skyttere og bra tempo i angrepsspillet. De har mange alternativer og spiller mer aggressivt bakover enn før. Det er ingen tvil om at de er et lag i stigning, sier Hergeirsson.

Norge - Danmark vises på TV3 fra klokka 20.45 søndag.

Norge møter Ungarn og Tsjekkia videre i EM.

Mellomspillet:
Danmark220056-484
Norge220046-424
Romania210143-402
Tsjekkia210156-552
Russland200238-450
Ungarn200241-500

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!