TILBAKE PÅ JOBB: Etter en måneds fravær var Mark Clattenburg tilbake i dommergjerningen på White Hart Lane lørdag, om enn bare som fjerdedommer. Foto: AFP PHOTO/OLLY GREENWOOD
TILBAKE PÅ JOBB: Etter en måneds fravær var Mark Clattenburg tilbake i dommergjerningen på White Hart Lane lørdag, om enn bare som fjerdedommer. Foto: AFP PHOTO/OLLY GREENWOODVis mer

Nå angrer Chelsea på hvordan de behandlet Clattenburg

Møtte Premier League-dommerne i dag.

(Dagbladet): Søndag var Mark Clattenburg tilbake i Premier League, om enn bare som fjerdedommer, da Tottenham slo West Ham 3-1 på White Hart Lane.

Det var Clattenburgs første dommeroppdrag siden Chelsea - Manchester United 28. oktober - da han ble beskyldt for å ha kommet med rasistiske kommentarer til John Obi Mikel og Juan Mata.

Chelsea klaget dommeren inn til FA, men valgte senere å trekke den delen av klagen som omhandlet Mata. 

Forrige uke avsluttet forbundet sin etterforsking: Saken mot Clattenburg ble henlagt, mens Mikel ble siktet for «støtende språkbruk».

I ettermiddag møttes Chelsea, dommerforeningen og Premier League-organisasjonen for å rense luften. De aller fleste av dommerne i toppdivisjonen skal ha vært til stede på møtet.

Der innrømmet Chelsea at de forhastet seg da Clattenburg-saken eksploderte den søndagen i oktober.

ALVORLIGE BESKYLDNINGER: Mark Clattenburgs dommerkarriere ville vært over han ble funnet skyldig i rasismeanklagene fra Chelsea. I stedet ble dommeren frikjent og John Obi Mikel siktet for "støtende språkbruk". Foto:  AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS
ALVORLIGE BESKYLDNINGER: Mark Clattenburgs dommerkarriere ville vært over han ble funnet skyldig i rasismeanklagene fra Chelsea. I stedet ble dommeren frikjent og John Obi Mikel siktet for "støtende språkbruk". Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS Vis mer

- Klubben beklager at vi ikke tok mer hensyn før vi sendte ut en uttalelse søndag ettermiddag den 28. oktober. Klubben beklager også den påfølgende belastningen den intense mediadekningen har hatt på Mark Clatteburg og hans familie, heter det i en felles pressemelding fra møtedeltakerne.

Der forsikrer Chelsea at Clattenburg er velkommen tilbake til Stamford Bridge.

- Chelsea gjorde det tydelig at de vil ønske Mark Clattenburg velkommen til Stamford Bridge i framtida, og dommerforeningen har ingen betenkeligheter med å sette ham opp som dommer i en Chelsea-kamp i fortsettelsen.

Så gjenstår det å se hva slags mottakelse Clattenburg eventuelt vil få av Chelsea-fansen - og om den blir bedre enn den Rafael Benitez fikk på søndag.

Dommerne skal på sin side ha akseptert at Chelsea var i god tro da de gikk videre med rasismebeskyldningene, og sånn sett hadde en plikt om å rapportere det til FA.