Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå angrer Solemdal på stikket til Eckhoff: - Hun var bare misunnelig

Gulltakter ga gulljakker - og varierte tilbakemeldinger.

GULLJENTER: Tiril Eckhoff, Synnøve Solemdal, Marte Olsbu og Fanny Horn Birkeland jublet over det sensasjonelle stafettgullet i Holmenkollen. Foto: Bjøn Langsem / Dagbladet
GULLJENTER: Tiril Eckhoff, Synnøve Solemdal, Marte Olsbu og Fanny Horn Birkeland jublet over det sensasjonelle stafettgullet i Holmenkollen. Foto: Bjøn Langsem / Dagbladet Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Marit Bjørgen, Petter Northug og Therese Johaug ikledde seg alle gulljakka etter herjingen i ski-VM i Holmenkollen.

Der Ole Einar Bjørndalen, Johannes Thingnes Bø, Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø har hatt stang ut og kant ut når det gjelder som mest, har skiskytterjentene overraskende nok tatt begge Norges gull i skiskytter-VM på hjemmebane.

Da Tiril Eckhoff fikk gulljakka etter sprintgullet på lørdag, kom lagvenninnen Synnøve Solemdal med et estetisk stikk.

- Jeg er veldig imponert over at hun ble verdensmester. Gulljakka er jeg ikke så imponert over, sa Solemdal til Dagbladet.

Eckhoff husker kommentaren godt og sender et vennskapelig stikk tilbake når vi minner om Solemdals utsagn.

- Synnøve var vel bare misunnelig. Nå sitter jo hun der med gulljakka selv og gliser, sier Eckhoff til Dagbladet.

- Hvem kler jakka best?

- Det er vel meg, det, sier Eckhoff og ler.

- Kan du ikle deg jakka på ny med et nytt gull på søndag?

- Jeg håper det. Alt er mulig. Men nå skal jeg først nyte dette gullet. Det føles nesten uvirkelig. Vi hadde håpet på medalje, men å ta gull er helt vilt. Vi hadde ikke sett for oss dette. Vi gjennomførte vår beste stafett noensinne, konkluderer 25-åringen fra Bærum.

Måtte spise i seg ordene Det var Eckhoff og Solemdal som virkelig fikk fullklaff med ti raske treff på standplass. Solemdal satte standarden på førsteetappe og innledet det som ble en norsk festdag.

Fanny Horn Birkeland, Eckhoff og til slutt Marte Olsbu fullførte den norske bragden. I sporet gikk de usedvanlig raskt, og på standplass skjøt de på et helt annet nivå enn på onsdag. Da bommet de til sammen 19 ganger, og Birkeland ble beste norske på 31. plass.

I dag var de best i verden. Det utløste ville jubelscener og mange tårer. Gleden var enorm, men med et lite skår i gleden for Solemdals del: gulljakka.

- Fordelen med å ikke vinne i helga, var at jeg slapp å ta på meg gulljakka, spøker Solemdal og flirer.

- Jeg syntes den var stygg først, men nå som jeg har den på meg, er den ikke så verst. Tiril har nok rett. Jeg var bare misunnelig, sier 26-åringen fra Tingvoll.

Hun karakteriserte seg selv som et svakt ledd før etappen, men leverte en strålende etappe i likhet med de tre andre. Det norske gullet kom som lyn fra klar himme.

- Jeg hadde ikke forestilt meg dette. Dette er mer enn vi hadde drømt om, sier både Eckhoff og Solemdal.

Ble avslørt av pappa Men under intervjusekvensen blir sistnevnte avslørt når pappa Solemdal plutselig kommer med et par kledelige festsko til sin gulldatter. Da letter Solemdal på sløret.

- Jeg ba faktisk pappa om å komme med disse festskoene før stafetten, sier hun.

- Så du hadde allerede planlagt gullfesten?

- Haha, jeg hadde vel en god følelse. Men jeg må jo samtidig innrømme at dette gikk over all forventing, sier Solemdal og smiler bredt.

Kan bli VM-dronning Eckhoff mottar i kveld sin andre gullmedalje på hjemmebane. Det er like mange som franske Marie Dorin Habert, som på sin tok sin femte medalje på fem forsøk i dette mesterskapet.

Men hvis Eckhoff vinner fellessarten på søndag, blir hun M-dronningen.

- Vi får se. Jeg er allerede veldig fornøyd med det jeg har oppnåd her, sier Eckhoff.

Tyske Franziska Preuss, som tok bronse idag, tror imidlertid at Eckhoff kan bli dronningen.

- Ja, det er mulig. Men det er mange dronninger her. Det er Habert, det er Dahlmeier og det er Eckhoff. De har imponert veldig. Det unner jeg dem, sier Preuss til Dagbladet.

Bedre enn gutta Men Eckhoff stresser ikke med det. Nå skal hun bare nyte sin andre gullmedalje i Holmenkollen.

- Det er veldig gøy å ta gull sammen med laget også. Vi sto der med tårer i øynene og var så fornøyde med å ha klart å ta gullet, sier den doble verdensmesteren.

Nå står skiskytterjentene med to gull og herrene uten et eneste gull. Det hadde ingen trodd før mesterskapet.

- Det hadde jeg ikke forestilt meg. Men jeg håper dette er til inspirasjon for gutta. Det bor veldig mye der, og jeg håper det kan løsne, sier kvinnelandslagstrener Stian Eckhoff.

JUBEL: Marte Olsbu, Titil Eckhoff, Synnøve Solemdal og Fanny Horn Birkeland ble hyllet for sitt stafettgull i VM på hjemmebane. Foto: Hans Arne Vedlog/ Dagbladet
JUBEL: Marte Olsbu, Titil Eckhoff, Synnøve Solemdal og Fanny Horn Birkeland ble hyllet for sitt stafettgull i VM på hjemmebane. Foto: Hans Arne Vedlog/ Dagbladet Vis mer