Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå avgjøres Lyns framtid

Styret i klubben sitter i møtet som avgjør om osloklubben slås konkurs.

MEDLEMSMØTE I GÅR: Lyn-direktør Erik Langerud stilte opp for medlemmer og aksjonærer i går. I dag møter han styret. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
MEDLEMSMØTE I GÅR: Lyn-direktør Erik Langerud stilte opp for medlemmer og aksjonærer i går. I dag møter han styret. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

||| ULLEVAAL (Dagbladet.no): Det er D-dag i FC Lyn Oslo. Nå må pengene på bordet.

Kl. 12 gikk styret i FC Lyn Oslo inn et møte om klubbens framtid. Når de kommer ut igjen skal det være klart om klubben går til skifteretten, eller om laget har skaffet seg nok midler til å fullføre sesongen i Tippeligaen.

Dagbladet er på Ullevaal fram til avgjørelsen kommer i ettermiddag. Ikke bare Lyn-fansen er spente, dersom klubbens kamper strykes endres tabellposisjonen for flere klubber.

- Jeg håper inderlig at Lyn finner en løsning, også med hensyn til at vi får fullført tippeligaen, sier fotballpresident Sondre Kåfjord til TV2 Nyhetskanalen like før 12.

Lyns informasjonssjef Joachim Andersen sier til Dagbladet at det kan drøye i flere timer før det blir klarhet i situasjonen.

- Det er hemmelig hvor styremøtet er, sier Andersen.

Satte frist selv
10. september ga Lyn seg selv frist fram til månedsskiftet med å skaffe 17 millioner kroner. Om den nødvendige kapitalen ikke hadde kommet inn til da, ville klubben gå konkurs.

Et av tiltakene var å opprette investeringsselskapet «Olja Lyn» - der folk ble tilbudt å kjøpe andeler i spiller. I løpet av en uke fikk klubben inn flere millioner kroner fra investorer.

Nyheten om at alle Lyns kamper ville bli strøket ved en konkurs utløste alarmen hos flere andre klubber i Tippeligaen. Plutselig risikerte Aalesund å miste de seks poengene de har sanket mot Oslo-klubben denne sesongen - som kan vise seg å være livsviktige i nedrykksstriden.

Lyn fikk også med seg de fleste kreditorer på en akkord. Men den største og viktigste - Norges Fotballforbund - nektet av prinsippielle årsaker å gå med på det, i tillegg til Skatteetaten.

Cirka åtte av de 17 millionene stammet fra disse to kreditorene.
 
Plan B
I går var Lyn fortsatt et stykke unna målet. Men en plan B materialiserte seg tilsynelatende i løpet av kvelden - som gikk ut på å holde klubben flytende ut sesongen for å sikre en rettferdig Tippeliga-tabell.

- Vi jobber med en tre-fire personer eller grupper som ikke er interesserte i å redde Lyn, men som vil sørge for at tippeligasesongen reddes. Da kan vi holde det gående til etter Lyn - Fredrikstad 1. november, sa Lyn-direktør Langerud til Dagbladet i går.

Ifølge direktøren trengte klubben 4,5 millioner kroner for å greie nettopp det. To millioner har kommet gjennom en givertelefon og næringsliv, mens Norsk Toppfotballs medlemsklubber enstemning vedtok å gi Lyn 1,6 millioner fra det såkalte nedrykksfondet på forskudd.

Idrettsfagforeningen NISO følger nøye med på det som skjer på Ullevaal i ettermiddag.

- Vi har hatt en god dialog med spillerne og klubben i lang tid. Hvis det blir en konkurs må spillerne ta kontakt med oss så fort som mulig, sier konstituert NISO-leder Joachim Walltin til Dagbladet.

Nye arbeidsgivere
NISO håper arbeidsledige Lyn-spillere fort skal kunne spille fotball for en ny klubb. Norges Fotballforbund ønsker på sin side ikke å gi nye spilleberettigelser før overgangsvinduet åpner etter nyttår.

På grunn av dagens økonomiske situasjon innen fotballen mener NISO at det er urimelig av NFF å nekte Lyn-spillerne nye spilleberettligelser, fordi ingen vil skrive kontrakt med en spiller som ikke kan brukes i serieinnspurten.

- Det må søkes hos dispensasjon hos NFF, vi mener det er både saklig og rimelig grunn til å gi det her. Vi er i dialog med NFF om dette, sier Walltin.

18 Lyn-spillere er medlemmer hos NISO.

Nå avgjøres Lyns framtid
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling