ANDREPLASS: Formsterke Nina Løseth leverte sin beste plassering noensinne da hun kjørte inn til delt 2.-plass i verdenscuprennet i storslalåm i Courchevel.
Foto: Pontus Lundahl/TT / NTB scanpix
ANDREPLASS: Formsterke Nina Løseth leverte sin beste plassering noensinne da hun kjørte inn til delt 2.-plass i verdenscuprennet i storslalåm i Courchevel. Foto: Pontus Lundahl/TT / NTB scanpixVis mer

Nå begynner alpinjentene å imponere også: Karrierebeste for Løseth

Delt 2. plass i storslalåm.

Formsterke Nina Løseth leverte sin beste plassering noensinne da hun kjørte inn til delt 2.-plass i verdenscuprennet i storslalåm i Courchevel.

Løseth endte helt likt med Lara Gut, som vant i Val d'Isere både fredag (superkombinasjon) og lørdag (utfor). Eva-Maria Brem fra Østerrike vant søndagens renn, 17 hundredeler foran Løseth og Gut.

26-årige Løseth lå på 4.-plass etter første omgang, tre tideler bak ledende Brem, og kjørte seg opp i finaleomgangen.

Løseth tapte litt i den øvre delen av storslalåmløypa, men fikk god fart i det avgjørende henget rett før målgang.

Karrierebeste Ålesund-jenta tok også pallplass i slalåmrennet i Åre for en uke siden, da hun endte på 3.-plass. I storslalåm står hun med en 6.-plass i Aspen og en 5.-plass i Åre.

Ragnhild Mowinckel tapte mye tid i øvre del av løypa i finaleomgangen og endte på 25.-plass. Det var hennes første verdenscuppoeng i storslalåm denne sesongen.

Lotte Smiseth Sejersted kvalifiserte kvalifiserte seg ikke til finaleomgangen.

- Spennende utvikling Det viser at de norske alpinjentene har noe på gang. Sist helg tok Nina Løseth en tredjeplass.

Forrige norske kvinnelige alpinist som vant i verdenscupen, var Andrine Flemmen i Sölden i oktober 2002. Også Flemmen er fra Møre og Romsdal, nærmere bestemt Løseths naboby Molde.

- Jeg tror det kan løsne når som helst for de norske alpinjentene. Nina har en spennende utvikling, sa Flemmen til Dagbladet forrige helg.

(NTB/Dagbladet)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram