Nå begynner det å haste. Dette er overgangene vi fortsatt venter på

Deadline Day nærmer seg.

TIL MANCHESTER?: Bare detaljer gjenstår før Daley Blind blir Manchester United-spiller. Foto: AFP PHOTO / VANDERLEI ALMEIDA / NTB Scanpix
TIL MANCHESTER?: Bare detaljer gjenstår før Daley Blind blir Manchester United-spiller. Foto: AFP PHOTO / VANDERLEI ALMEIDA / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Med under tre døgn igjen av et særdeles hektisk overgangsvindu, er det fortsatt mange hundre millioner som kan skifte hender.

Flere av storlagene, både i England og resten av Europa, har hull i sine respektive tropper de akter å fylle før mandag blir til tirsdag, og det kan være duket for en interessant «deadline day».

- Kan bli desperate I Manchester United er det flere ganger varslet storrengjøring, uten at det har blitt den spillerflukten mange har ventet på.

Tom Cleverley, Danny Welbeck, Javier Hernandez, Shinji Kagava, Anderson, Nick Powell, Anders Lindegaard er spillerne som skal være på vei ut portene på Old Trafford.

Angel Di Maria, Marcos Rojo, Ander Herrera og Luke Shaw har allerede fått Louis van Gaal som sin nye sjef, men Petter Veland sier til Dagbladet at han tror det kommer flere spillere de neste dagene. Daley Blind er den mest aktuelle for øyeblikket

- Det var ventet mange spillere inn porten på Old Trafford denne sommeren. Foreløpig har de ikke hentet så mange som trengs, sier Veland.

- Det er lite troverdige rykter om spillere på vei til Manchester. De kan nok bli litt smådesperate. I så fall må de innfri noen utkjøpsklausuler i Spania eller Tyskland. Forhandlinger er det ikke tid til, fortsetter eksperten.

- Cambiasso var drømmeovergangen La Liga-eksperten mener de fleste storklubbenes tropper er ferdigsatt. Det er bare de røde fra Manchester som har klare hull.

- Det er sjeldent at vi får noe stort helt på tampen av et vindu. Jeg tror ikke vi kan forvente oss en Carroll/Torres-avtale denne gangen, sier Veland og refererer til januarvinduet i 2011, da Liverpool solgte Fernando Torres til Chelsea for 50 millioner pund, og samtidig hentet Andy Carroll fra Newcastle for 35 millioner pund.

BORT?: Dani Alves kan være på vei bort fra Barcelona. Foto: AP Photo/Manu Fernandez/NTB Scanpix
BORT?: Dani Alves kan være på vei bort fra Barcelona. Foto: AP Photo/Manu Fernandez/NTB Scanpix Vis mer

TV 2s Premier League-kommentator Kasper Wikestad er enig med Veland i at det trolig ikke blir noen enorme overganger i løpet av de siste par dagene, men håper og tror at det kommer noen overraskelser. 

- Skjer det først én ganske stor overgang, blir det ofte en dominoeffekt. Frode Lia (Josimar-redaktør) følte seg sikker på at Dani Alves forlater Barcelona, så det kan bli spennende å se hvor han eventuelt havner, sier Wikestad til Dagbladet. 

Han minner om at det for de fleste klubbene i første rekke handler om å beholde spillere til over deadline day. Særlig for de litt mindre lagene kan ikke tirsdag 2. september komme fort nok. Av de mest omtalte sagaene gjennom sommeren, er det noen Wikestad er ganske sikker på hvordan ender. 

- Jeg tror Loic Remy ender i Chelsea og Danny Wellbeck i Tottenham. Samtidig tror jeg Arturo Vidal blir i Juventus, og det samme med Edison Cavani i PSG. Dessuten har det blitt stille rundt Juan Cuadrado i det siste. Det tror jeg er fornuftig. Han kunne fort blitt et Karel Poborsky-lignende kjøp, en VM-stjerne som flopper. 

- Hva er din drømmeovergang de neste dagene?

- Den føler jeg allerede at jeg har fått, med Esteban Cambiasso til Leicester. Ellers hadde det selvsagt vært gøy med flere nordmenn over til balløya. Vegard Forren til Cardiff er mest aktuell akkurat nå, men på sikt tror jeg for eksempel Omar Elabdealloui og Håvard Nielsen er typer som passer i Premier League. 

Stopperbehov Lars Morten Olsen, redaktør i supporterbladet United-Supporteren, sier til Dagbladet at det er i de bakre linjer det er mest prekært for van Gaal.

- Etter de tre kampene jeg har sett, så må vi ha en midtstopper. En erfaren midstopper som kan være sjef, type Vidic. Det er et skrikende behov, sier han.

- Hva skal til for at du blir fornøyd?

BLIR?: Arturo Vidal har vært koblet til Manchester United i hele sommer, men ser ut til å bli i Juventus. Foto: AFP PHOTO / JUAN MABROMATA / NTB Scanpix
BLIR?: Arturo Vidal har vært koblet til Manchester United i hele sommer, men ser ut til å bli i Juventus. Foto: AFP PHOTO / JUAN MABROMATA / NTB Scanpix Vis mer

- Hvis de kjøper Vidal og en erfaren midstopper, da er jeg fornøyd. Jeg har ingen navn på stopper. Vi satser på at Luis van Gaal og Ryan Giggs vet hvem de trenger.

Falcao-krig På Emirates har det lenge blitt ytret et ønske om en ny spiss, og klagekoret har ikke blitt noe lavere etter at det ble klart at Olivier Giroud er skadet og ute til over nyttår.

Radamel Falcao er ett av navnene som nevnes i samme åndedrag som Arsenal idet vi går inn i den siste helga, men Real Madrid skal også ha kommet på banen. Manchester City nevnes også, men det har allerede mange gode angrepsvåpen.

Arsene Wenger har også selv sagt at han kommer til å være «aktivt involvert» på deadline day.

- Jeg har trodd hele tiden at Falcao havner i Real Madrid. Det har hele tiden vært planen. Hadde han gått direkte fra Atletico til Real ville han vært den mest forhatte mannen i Madrid. Det er litt mer forståelig og akseptert med et mellomstopp, forteller Petter Veland.

SKILLES?: Danny Wellbeck er på vei til Tottenham, mens Wayne Rooney har fått kapteinsbindet både i Manchester United og på det engelske landslaget. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES/NTB Scanpix
SKILLES?: Danny Wellbeck er på vei til Tottenham, mens Wayne Rooney har fått kapteinsbindet både i Manchester United og på det engelske landslaget. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES/NTB Scanpix Vis mer