Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nå begynner overskuddet å komme!

Northug med formadvarsel til konkurrentene.

INNBITT PÅ TOTALSEIER: I år har Petter Northug lagt det han tror er opplegget som gjør at han vinner Tour de Ski i sitt niende forsøk. I dag åpnet han med tredjeplass på prologen, bare slått av vinner Dario Cologna og svenske Calle Halfvarsson.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
INNBITT PÅ TOTALSEIER: I år har Petter Northug lagt det han tror er opplegget som gjør at han vinner Tour de Ski i sitt niende forsøk. I dag åpnet han med tredjeplass på prologen, bare slått av vinner Dario Cologna og svenske Calle Halfvarsson. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

OBERSTDORF (Dagbladet): Petter Northug var i godt humør etter tredjeplassen på dagens prolog i Tour de Ski. Han rakk å vitse litt med kompisen Chris Jespersens solariumsvaner, før han forlot scenen i det provisoriske presseteltet i Oberstdorf.

Men før han gikk kunne han konstatere at tredjeplassen på dagens firekilometer nærmest kom på tross av hvordan han føler seg.

- Det har vært mye trening i kroppen før jul, og litt seigt, men nå begynner overskuddet i kroppen å komme. Jeg tror først og fremst det svaret jeg fikk i dag var at det er litt for tidlig etter høyden, jeg har ligget veldig høyt. Det tar fort en ti, elleve dager før det råe trøkket kommer tilbake, så det er fortsatt litt seigt ennå. Men jeg la det jo opp sånn at jeg skal være pigg fra neste uke og ut, så får vi se om jeg lykkes med det, sier Northug.

- Så at kroppen er seig er som forventa?

- Ja, det er sånn som jeg hadde forventa. Jeg kan ikke time det sånn at jeg er rå i starten og tung på slutten av touren, jeg må prøve å gjøre den vrien at jeg er piggest på slutten, sier han, og tenker på vinnerplanen han fortalte Dagbladet om i går.

Med tanke på at han ikke skal være i toppform før sprinten i Val Müstair tirsdag, er tredjeplassen i dag en ren bonus for ham. Og om værvarselet for i morgen slår til her i Oberstdorf, kan det bli enda bedre.

Med snøvær underveis i jaktstarten blir det tungt å gå ifra i front, og dessto lettere å henge på om man ligger bak.

Derfor er ikke Petter skremt av at han må ta inn femten sekunder på Dario Cologna i morgen heller.

- Det er helt greit det, jeg tenker at jeg har de bonussekundene jeg har nå, og de fem bonussekundene gjør at jeg kan gå ut med litt lavere skuldre og slippe den kriginga som de bak meg må gjennom. De sekundene skal jeg bruke til å gå meg godt inn i løpet, sier han.

• Herrenes jaktstart i klassisk over femten kilometer starter klokka 12.15 i morgen.