- Nå begynner vi snart klatringen

Silva tror Citys milliardkjøp sklir på plass.

LITE SPILLETID: David Silva fikk spille i Europa League-kvaliken mot Timisoara, men i ligaen har han slitt benken de siste kampene. Foto: AP/Jon Super
LITE SPILLETID: David Silva fikk spille i Europa League-kvaliken mot Timisoara, men i ligaen har han slitt benken de siste kampene. Foto: AP/Jon SuperVis mer

|||Manchester City har skuffet i sesonginnledningen. Nå skal laget bevise at det kan slå fra seg i Europa.

Det svindyre City-laget har ennå ikke levd opp til forventningene i den hjemlige serien med bare fem poeng på fire kamper.

Nå skal Roberto Mancinis gutter ut i europaligaspill. Første motstander er Salzburg, og David Silva mener laget, som har kostet over tre milliarder kroner siden eierskiftet i september 2008, har noe på gang.

- Vi har en sterk tropp, men det tar tid for nye spillere å tilpasse seg og skli inn i systemet. Vi har både tapt og spilt uavgjort i serien, men nå begynner vi snart klatringen på tabellen. Det vil bli en bra sesong for oss, sier 220-millionersmannen som kom fra Valencia i sommer.

Stoler på Hart Til tross for en kjempeblemme mot Morten Gamst Pedersens Blackburn sist helg (1-1), beholder Joe Hart plassen mellom stengene mot østerrikerne. Det betyr at Shay Given fortsatt blir å finne på benken.

- Vi kjemper om fire titler denne sesongen, og jeg er sikker på at Shay vil få muligheten i Europa i løpet av sesongen, men Joe står torsdagens kamp, sier City-trener Roberto Mancini.

Salzburg storspilte i gruppespillet i europaligaen forrige sesong og vant samtlige seks kamper, før det ble bråstopp i 16-delsfinalen mot Standard Liege (2-3 sammenlagt).

Liverpool og Juve Tradisjonelt sett tilhører både Liverpool og Juventus europatoppen i fotball, men begge lagene må denne sesongen finne seg i å spille i «bakgårdsturneringen» med mindre penger i potten og langt mindre oppmerksomhet enn hva lagene i mesterligaen har gleden av.

Liverpool har vunnet serievinnercupen / mesterligaen fem ganger og kravstore supportere gnir seg nok ikke i hendene når rumenske Steaua Bucuresti kommer til Anfield torsdag. Fansen har uansett ikke hatt mye å juble for så langt denne sesongen, på fem kamper er det bare blitt én seier og totalt fem poeng.

- Vi må jobbe for å vinne alle kampene nå, og forhåpentlig kan vi starte torsdag kveld, sa Milan Jovanovic etter 0-0 mot Birmingham i helgen.

Juventus møter Lech Poznan fra Polen. «Den gamle dame» har i likhet med Liverpool fått en tung start på serien. Torino-klubben har bare ett fattig poeng på de to første kampene, og trener Luigi Delneri har allerede avslått muligheten om å kjempe om gullet i serie A.

(NTB-AFP)