- Nå beholdt jeg jo klatretrøya, så da får jeg vel stille opp i morgen

Lars Petter Nordhaug stiv og støl etter massevelt.

 STILLER:  Det så stygt ut for Lars Petter Nordhaug etter at han gikk i bakken i en massevelt før målgang i Svolvær. Men Belkin-rytteren sier at han stiller til start i den røde klatretrøya i morgen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
STILLER: Det så stygt ut for Lars Petter Nordhaug etter at han gikk i bakken i en massevelt før målgang i Svolvær. Men Belkin-rytteren sier at han stiller til start i den røde klatretrøya i morgen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

SVOLVÆR (Dagbladet/Nordlys): En stygg massevelt rundt 13 kilometer før mål på dagens etappe av Arctic Race of Norway tok med seg en rekke ryttere i bakken, deriblant Lars Petter Nordhaug, som ble sittende lenge på asfalten etter velten og holdt seg til skulderen.

- Det hender at sperringer og sånt sørger for farlige situasjoner. Jeg er litt stiv og støl, og har litt småvondt. Men planen er å sykle i morgen, sier Lars Petter Nordhaug til Dagbladet.

Det var høyre skulder som måtte bøte for fallet, men det skal trolig ikke være snakk om et brudd.

- Jeg falt over på høyre skulder så jeg fikk slått meg skikkelig. Men jeg tror ikke det er et brudd, sier Nordhaug.

Mens Thor Hushovd kunne sykle jublende over målstreken i Svolvær
, kom Belkin-rytteren trillende i mål etter hovedfeltet.

Familie i Harstad I solskinnet i Svolvær sentrum klarte syklisten å lure fram et smil, til tross for at fingrene blødde og skuldra var sår.

- Nå beholdt jeg jo klatretrøya, så da får jeg vel stille opp i morgen, smiler Nordhaug.

Han forteller at Nordhaug-familien- som har sitt opphav i Harstad - kommer for å se avslutningsetappen inn til Harstad på søndag.

Foran sine egne er Nordhaug svært sugen på å revansjere fallet før innspurten i dag.

- Jeg kommer til å prøve meg i Harstad hvis jeg føler meg fin, som tross alt hadde en fin opplevelse inntil han gikk i bakken ei drøy mil før mål i dag.

I likhet med Thor Hushovd, lovpriser Belkin-rytteren Arctic Race of Norway.

- Det er det vakreste rittet jeg har kjørt i hele mitt liv, og sannsynligvis det vakreste rittet som har gått noen gang.