Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå beklager NHL-keeperen som hyllet Nelson Mandela for innsatsen «både på og utenfor isen»

Utrolig tabbe.

- D'OH! Toronto Maple Leafs' keeper Jonathan Bernier gjorde en tabbe av historiske dimensjoner da han deltok på et arrangement som markerte ettårsdagen for Nelson Mandelas bortgang. Foto: AP Photo / The Canadian Press / Chris Young / TT / NTB Scanpix
- D'OH! Toronto Maple Leafs' keeper Jonathan Bernier gjorde en tabbe av historiske dimensjoner da han deltok på et arrangement som markerte ettårsdagen for Nelson Mandelas bortgang. Foto: AP Photo / The Canadian Press / Chris Young / TT / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det er ikke mange mennesker på kloden som har et navn og et ansikt som gjenkjennes overalt, men Nelson Mandela var definitivt et sånt menneske.

Mannen som blant annet ledet, og vant, kampen mot Apartheid-systemet gikk bort 5. desember i fjor, 95 år gammel, etter lengre tids sykdom.

Sist fredag var en rekke kjendiser og idrettssjerner på plass på et arrangement i canadiske Toronto kalt «Afrikas gigant», for å markere ettårsdagen for Mandelas død.

På og utenfor isen En av de som var invitert var keeperen for NHL-laget Toronto Maple Leafs, Jonathan Bernier. Da 26-åringen dukket opp på den røde løperen, virket det imidlertid ikke akkurat som han visste hvem han var på vei for å hylle.

- Han er en av de mest kjente idrettsutøverne i verden. Alle som spiller hockey vet hvem han er med tanke på innsatsen hans både på og utenfor isen, sa Bernier, ifølge Aftonbladet.

- Ble nervøs Et videoklipp av intervjuet med NHL-keeperen skal ha blitt lagt ut på hjemmesiden til NBA-laget Toronto Raptors sammen med hyllester fra en rekke andre utøvere, men ble fjernet for noen dager siden av åpenbare grunner.

Nå legger Bernier seg langflat.

- Jag skjemmes. Det var ikke meningen å forulempe han eller arven hans. Jag ble nervøs på den røde løperen. Jeg tror alle gjør feil, og den kvelden var det min tur, sier han, ifølge NBC.

Hånes på Twitter Bernier slipper imidlertid ikke unna en god del tyn etter den vanvittige tabben. På Twitter er det nemlig mange som morer seg på keeperen bekostning.

«Det skal legges til at John F Kennedy var en bra lagkamerat på isen og i garderoben», skriver signaturen @McKen.

TRENGER INGEN INTRODUKSJON: De aller fleste vet at Nelson Mandela ikke var ishockeyspiller. Foto: AFP PHOTO / ALEXANDER JOE / NTB Scanpix
TRENGER INGEN INTRODUKSJON: De aller fleste vet at Nelson Mandela ikke var ishockeyspiller. Foto: AFP PHOTO / ALEXANDER JOE / NTB Scanpix Vis mer

«Jeg har vært på mange UFC-kamper med Dalai Lama. En stor idrettsmann», skriver @PhilGeorgiades.

«Da Mario Lemiuex så på resultattavla og sa «Jeg har en drøm», før han lagde sitt femte mål». Wow, skriver @poutch.

• Klippene med hyllester fra utøverne som faktisk visste hvem Mandela var - blant dem «Magic» Johnson - kan du se på Raptors' hjemmeside.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media