KRANGLET PÅ BANEN: Luis Suarez (t.v) sier han aldri igjen skal bruke enkelte ord på en fotballbane. Men han nekter for å ha sagt 'negro' sju ganger. Foto: AFP/ANDREW YATES
KRANGLET PÅ BANEN: Luis Suarez (t.v) sier han aldri igjen skal bruke enkelte ord på en fotballbane. Men han nekter for å ha sagt 'negro' sju ganger. Foto: AFP/ANDREW YATESVis mer

Nå beklager Suarez, men ikke til Evra

Innrømmer bruk av krenkende ord.

(Dagbladet): Luiz Suarez sendte seint i går kveld ut en pressemelding, der han beklaget det dersom noen ble støtt av ordbruken hans mot Manchester United i oktober.

Patrice Evra var spilleren som FA mente ble utsatt for rasistiske ytringer i kampen, men venstrebacken nevnes ikke med ett ord i Liverpool-spissens uttalelse.

- Jeg innrømte til panelet (FA) at jeg sa et ord på spanske én gang, og bare én gang. Jeg sa til panelmedlemmene at jeg aldri igjen skal bruke det på en fotballbane i England, skriver Suarez ifølge en rekke britiske aviser.

Ordet han brukte - opptil sju ganger ifølge det engelske fotballforbundets dom - er «negro».

Hvis han fornærmet - Jeg mente aldri, noensinne, å bruke ordet på nedsettende vis. Og hvis jeg har fornærmet noen, så ønsker jeg å beklage det, sier Liverpool-spissen.

Ifølge The Times håper Liverpool at Suarez offentlige beklagelse vil roe ned saken, som har overskygget alt de helrøde har gjort på banen de siste ukene.

Seinest etter tapet mot Manchester City tirsdag måtte manager Kenny Dalglish bruke sin pressekonferanse på å diskutere Suarez' utestengelse, klubb og spiller valgte å ikke anke dommen på åtte kamper og 365 000 i bot.

Liverpool og Suarez har aldri vedkjent seg skyld i saken, og i intervjuer tirsdag antydet Dalglish at den hele sannheten om konfrontasjonen mellom Suarez og Evra ikke er kjent.

Suarez' søster - Jeg synes det er veldig farlig og uheldig at dere ikke egentlig kjenner til alt som skjedde under høringen. Jeg er ikke klar, og kan ikke si det, men jeg sier bare at det er virkelig uheldig at dere ikke fikk høre det. Det er alt jeg sier, sa skotten.

Ifølge Daily Mail aksepterer Liverpool nå straffen, men synes at også Evra burde fått suspensjon fordi han skal ha uttrykt seg nedsettende om Suarez' søster, på spansk.

STØTTE: Suarez og hele Liverpool-troppen tok på seg Suarez-trøyer da dommen mot spissen ble kjent før jul. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
STØTTE: Suarez og hele Liverpool-troppen tok på seg Suarez-trøyer da dommen mot spissen ble kjent før jul. Foto: REUTERS/Nigel Roddis Vis mer