Nå betyr et VM-gull ingen ting

I denne saken får Petter aldri noen revansj i sporet.

SUVEREN I FALUN:  Petter feirer enda en seier i den svenske skimetropolen. Falun er blant favorittløypene hans, men denne gangen betyr verdensmesterskapet der ingen ting for oppgjøret etter fyllekjøringa. FOTO: Scanpix/Anders Wiklund.
SUVEREN I FALUN: Petter feirer enda en seier i den svenske skimetropolen. Falun er blant favorittløypene hans, men denne gangen betyr verdensmesterskapet der ingen ting for oppgjøret etter fyllekjøringa. FOTO: Scanpix/Anders Wiklund. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PETTER NORTHUG ønsker fotoforbud i retten i dag, og får det naturligvis som han vil. Slike bilder ville ha klistret ham til fyllekjøringa så lenge han hadde konkurrert på ski, og akkurat det er det ingen saklig grunn til.

Når oppmerksomheten legger seg rundt alle viderverdigheter ved denne dommen mot den største profilen i norsk idrett, har Northug all rett til å få bli ferdig med saken:

•• Det er ingen videre sammenheng mellom Petter som full og tankeløs bilfører, og Petter som langrennsløper.

På samme vis som idrettskjendisen er blitt behandlet som hvilken som helst annen angrende fyllekjører i rettsapparatet, er det heller ikke noe som kan lappes sammen eller strykes over ved hjelp av farten i VM-løypa om fire måneder.

Her betyr en gullmedalje i Falun ingen ting.

EN slik grensedragning mellom samfunnsansvar og skiløping synes kanskje opplagt når vi ser Petter med bøyd hode i tingretten. Det blir verre å holde fast på dette skillet når han til vinteren forhåpentligvis feier inn på Lugnet som verdensmester, og alt rent sportslig er som det skal være i et barneskirenn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer