KJENNER PRESSET: Marit Bjørgen møtte pressen i Val di Fiemme og sier hun er litt nervøs. Foto: Bjørn Langsem
KJENNER PRESSET: Marit Bjørgen møtte pressen i Val di Fiemme og sier hun er litt nervøs. Foto: Bjørn LangsemVis mer

- Nå ble jeg jækla nervøs

Bjørgen var rolig helt til hun gikk inn i presserommet.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Tittelforsvarer Marit Bjørgen har egentlig følt seg ganske rolig i dagene før VM starter med klassisk sprint i Cavalese. I dag kom nervene.

Da Bjørgen åpnet døra inn til den ventende pressen på utøverhotellet, og ble møtt av et overfylt rom, kjente hun det godt.

- Jeg har ikke vært nervøs før jeg kom inn døra her, men nå kjenner jeg at jeg blir jækla nervøs, sier Bjørgen.

- Det verste er jo dagene fram mot konkurranse. Det skal bli godt å komme i gang, sier hun.

Like stort press som i kollen
I Holmenkollen fikk hun en perfekt start på mesterskapet med gull på sprinten, og hun er blant favorittene denne gangen også. Presset er ikke noe mindre selv om det ikke er VM på hjemmebane.

- Presset er det samme som i Kollen. Det var spesielt i Kollen, selvfølgelig, men presset er det samme. Og det verste er nok det jeg setter på meg selv, sier Bjørgen.

- Men det er viktig å være nervøs også, på riktig måte. Spent og fokusert på oppgavene du skal gjøre. Det er en jo god følelse, egentlig, å komme inn her også, sier hun.

Ikke sliten lenger
Bjørgen sto over 10 kilometeren i Davos, generalprøven, fordi hun følte seg sliten.

Det har likevel ikke endret oppkjøringen, mener hun.

- Jeg har fulgt stort sett de samme planene som de var før Davos. Det ble en hardøkt i går i stedet for den konkurransen jeg sto over. Jeg er ikke sliten, fastslår Marit Bjørgen.

- Hvordan blir en finale i morgen?

- Det blir nok en tøff finale, det er jeg ganske overbevist om. Det blir enda tøffere dueller enn i Davos sist helg, det blir jevnt. Det blir den som er sterkest som vinner. Kowalczyk vil nok trykke til helt fra start og præve å få luke helt fra toppen, tror Bjørgen.

- Det jeg jobber med er å holde roen selv om jeg er etter i starten, og finne gode løsninger. Det er ikke utenkelig heller at jeg tar tet, absolutt ikke, sier hun.