Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alisson Becker blir tidenes dyreste keeper

Nå blir Alisson verdens dyreste keeper: - Det er galskap

Forhandlingene er avsluttet. Alisson går til Liverpool - og blir tidenes dyreste keeper.

VM: Alisson stod samtlige kamper for Brazil i årets VM. Her fra kampen mot Mexico på Samara Arena i Russland. Foto: AFP PHOTO / BENJAMIN CREMEL
VM: Alisson stod samtlige kamper for Brazil i årets VM. Her fra kampen mot Mexico på Samara Arena i Russland. Foto: AFP PHOTO / BENJAMIN CREMEL Vis mer

Tidligere denne uka droppet nyheten om at Liverpool ønsker Alisson Becker i stallen, og har tydeligvis gjort alt i sin makt for at det skulle skje. Romas direktør, Monchi (Ramón Rodríguez Verdejo) innrømmet at klubben kom med et gigantisk bud.

Sent torsdag kveld, etter at Alisson skal ha gjennomført den medisinske sjekken i Liverpool, bekrefter Roma på sin Twitter-konto at overgangen er i boks.

- Tusen takk og lykke til på nye eventyr! er klubbens avskjedshilsen.

Liverpool bekrefter også signeringen. Alisson har skrevet under på en seksårskontrakt.

Ifølge The Guardian skal Liverpool ha kommet med et bud på nesten 700 millioner kroner. Det overgår den nåværende rekorden på 530 millioner kroner for en målvakt, som var salget av Gianluigi Buffon fra Parma til Juventus i 2001.

Den høyeste prisen en keeper har fått i Premier League-sammenheng, er salget av Ederson fra Benfica til Manchester City i 2017. Prislappen var på 400 millioner kroner.

Verdt prisen?

I årets sesong sto Loris Karius som førstekeeper og Simon Mignolet som andrekeeper for Liverpool.

Alisson knuser både Karius og Mignolet i både pasningsnøyaktighet, redningsprosent og antall kamper der han ikke har sluppet inn mål. Alisson holdt også buret rent lengst. Han har hele 17 kamper uten å slippe inn mål. Karius står her på ti kamper, Mignolet på sju.

Rolf-Otto Eriksen, ekspert på Serie A og kommentator for Viasat, vil ikke spekulere i om Alisson er verdt prisen.

- Når det gjelder pris og penger, så syns jeg det er vanskelig å si. Det er galskap uansett, de summene klubbene opererer med for tida.

- Men en ting som er sikkert, er at han er topp tre i Europa. Han er så god at han vil komme inn i stallen og styrke Liverpool, sier Eriksen til Dagbladet.

- Den prislappen han får, er han tydeligvis verdt, legger han til.

Enorme summer

Nylig ble Cristiano Ronaldo solgt til Juventus for snaue 1,29 milliarder kroner. Fortsatt er Neymar regnet som verdens dyreste spiller noensinne, da overgangen fra Barcelona til Paris St. Germain gikk i orden. Prislappen for fotballspillere blir stadig høyere og det er snart ikke noen grense på hvor høyt noen klubber er villige til å gå.

Se fullstendig liste nederst i saken.

Pål Christian Møller, formann for Liverpools norske supporterklubb, er også skeptisk til prislappen på Alisson.

- Jeg mener ingen er verdt en så stor pris. Det er snakk om så enormt store summer. Det er bare helt sinnssyke priser. Men skal man ha de beste, så må man tydeligvis betale, sier Møller til Dagbladet.

Møller mener også at Alisson er blant Europas beste keepere per dags dato, og at Liverpool har skaffet seg en kjempesignering.

- Det er veldig positivt. Jeg har sagt lenge at Liverpool trenger å forsterke på keeperplassen, lenge før det som skjedde i Champions League-finalen. Dersom man skal hevde seg i toppen, må man en toppkeeper, og det mener jeg ikke Karius eller Mignolet er per dags dato, sier Møller.

Kjempesesong

Alisson dro til Roma sommeren 2016. Ifølge Rolf-Otto Eriksen, fikk han sitt gjennombrudd i Champions League-kampen mot Atlético Madrid.

- Alisson hadde sin første sesong for Roma forrige sesong. I starten var det jo litt skepsis, da vi ikke hadde sett noe spesielt til han tidligere.

- Så kom kampen mot Atlético Madrid hvor han spilte som en levende vegg. Etter det har han levert en kjempesesong, sier Eriksen.

Roma sitt avansement i Champions League, i tillegg til Brasils deltakelse i årets VM, spilte nok inn på den store interessen for keeperen. Ryktene sier at også Chelsea viste interesse.

- Det at Roma kom så langt i Champions League har nok vært en innvirkning. Flere som ikke følger Serie A så tett fikk øynene opp for keeperen. I tillegg fikk han tillit hos Brasil i samtlige kamper i VM, det har også noe å si, sier Eriksen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media