Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå blir det andre boller, Sigurd

Sigurd Pettersens hoppkamerater vil tvangsftre gutten så han skal unngå flere disker - og heller kan konsentrere seg om å spise meter.

OBERSTDORF (Dagbladet): Etter å ha kjørt på ski i sju timer på Fellhorn i går, dyttet Bjørn Einar Romøren, Roar Ljøkelsøy og Lars Bystøl berlinerboller i munnen på Sigurd Pettersen så sukkeret og syltetøyet rant.

-  Sigurd er blitt disket en gang for å ha veid for lite. Det får greie seg, sier de tre hoppkompisene før de selv forsyner seg grovt av godsakene.

Sigurd Pettersen skjønner fortsatt ikke hvordan han kunne veie for lite etter søndagens lagkonkurranse, da det skilte mellom 500 og 600 gram på den vekta han brukte og den offisielle FIS-vekta.

-  Lørdag veide de to vektene helt likt: 65,2 kg. Jeg skjønner fortsatt ikke bæret av det som har skjedd, men er fast bestemt på at jeg ikke skal bli disket igjen. Noen ganger spiser jeg helt til jeg får vondt i magen, sier Sigurd Pettersen til Dagbladet.

-  Mest mulig mat

På fem måneder gikk han opp sju kilo. Fortsatt ligger han på grensa, og kjemper med vekta hver time på dagen.

-  Opplegget framover er å roe ned mest mulig, og stappe i meg mest mulig mat. Hver dag spiser jeg fire måltider: Frokost, lunsj, middag og kveldsmat. Det aller viktigste er å få i seg mye proteiner, sier Sigurd Pettersen.Menyen hans i Oberstdorf består av tre digre brødskiver til frokost.

-  Pålegget varierer, men er for det meste ost og skinke. Til brødskivene drikker jeg juice. Lunsjen består av pasta og så mange brødskiver jeg orker. Til middag spiser jeg kjøtt til jeg ikke klarer mer. Aller best liker jeg lammekjøtt. Kveldsmaten består for det meste av brødskiver med ost, sier Sigurd Pettersen.

Foto: OLE C.H. THOMASSEN
Foto: OLE C.H. THOMASSEN Vis mer

Pizza på fjellet

I går spiste han pizza i lunsjpausen på Fellhorn, hvor hopperne koste seg og ladet batteriene foran dagens storbakketrening i Schattenbergbakken. Torsdag er det kvalifisering, fredag lagkonkurranse i storbakken og lørdag storbakkerenn.

-  Før VM var det litt slitsomt å holde vekta. Da var det først samling, så NM og samling igjen. Likevel har jeg vært flink til å holde meg på den rette sida av vektgrensa. Til sammen er jeg blitt sjekket mellom 20 og 30 ganger, og har vært innafor grensa hver gang, sier Sigurd Pettersen.

-  Orker ikke

Hvis BMI-regelen fortsetter også neste sesong, har han bestemt seg for å gå opp to- tre kilo til.

-  Jeg orker ikke å kjempe med vekta hver dag. I stedet for å ligge helt på grensa, vil jeg ha litt å gå på. Første etappe var sju kilo opp, den neste blir to- tre kilo til. Jeg har fått mange sympatierklæringer som mener BMI-regelen er helt kokos, men har ikke noe valg, sier Sigurd Pettersen.

Kutting av skiene er uaktuelt.

-  Jeg hopper på 263 cm lange ski, og det kommer jeg til å fortsette med. Det er bare å spise seg stappmett, sier Sigurd Pettersen til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media