- Nå blir det bare styrketrening

Erland Johnsen har tro på Grodås som Ham-Kam-trener.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Etter at det ble kjent at tidligere landslagskeeper Frode Grodås ble utnevnt som ny Ham-Kam-trener, har skeptikerne meldt seg: Grodås har jo ingen erfaring som topptrener.

Grodås\' gamle lagkamerat Erland Johnsen hører ikke med blant de skeptiske:

- Det er da andre tidligere fotballspillere som har vist at det går greit, sier han til Dagbladet.no.

Henning Berg og Uwe Rösler er eksempler på eksspillere som har lyktes umiddelbart som trenere, med henholdsvis 3. og 4. plass i Tippeligaen i år. Steinar Nilsen overtok Tromsø midt i sesongen og berget plassen med god margin. Grodås\' forgjenger Ståle Solbakken hadde også bare spillererfaring før han overtok Ham-Kam for tre sesonger siden, og ble kjapt en suksess på Briskeby.

Sterk personlighet

- Frode har en sterk personlighet og naturlig autoritet, som gjør at jeg tror han vil lykkes, sier Erland Johnsen, som selv er trener for Follo, som kom på 11. plass i 1. divisjon i år.

Han mener Grodås også kan lære mye av de han vil få rundt seg i det sportslige støtteapparatet i Ham-Kam.

- Han har med seg to ringrever i Lars Tjærnås og Tom Jacobsen, sier Johnsen.

CRAZY NORWEGIANS: Erland Johnsen (t.h.) og Frode Grodås satt en del bak Ruud Gullit på Chelsea-benken. Foto: Keith Hammett
CRAZY NORWEGIANS: Erland Johnsen (t.h.) og Frode Grodås satt en del bak Ruud Gullit på Chelsea-benken. Foto: Keith Hammett Vis mer

- Crazy Norwegians!

Erland Johnsen tror Ham-Kam-spillerne kan vente seg tøff, fysisk trening framover.

- Det blir bare styrketrening, humrer Johnsen.

- Og ingen «sexy fotball»?

- He-he, det må du spørre Ruud Gullit om.

Johnsen og Grodås tilbrakte mye tid på benken da nederlandske Ruud Gullit var manager i Chelsea. Gullit lanserte begrepet «sexy fotball» som en ambisjon for sitt Chelsea.

Da Grodås gjorde comeback på landslaget i 2002, fortalte han om den nederlandske managerens forhold til muskelduoen Johnsen og Grodås:

- Jeg husker en gang da Gullit kom inn i styrkerommet der jeg og Erland Johnsen pumpet jern. Han bare så på oss, ristet på hodet og ropte «crazy Norwegians». Han skjønte ikke vitsen med å trene styrke, fortalte Grodås.

STERK PERSONLIGHET: Erland Johnsen tror den gamle Chelsea-kollegaen har de personlige egenskapene som skal til for å lykkes som trener.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer