- Nå blir det bart og skinnvest i Oslo i november

Per Joar Hansen glad for å kunne by trønderne på en cupfinale igjen.

SEIERSMÅLET: Nicki Bille Nilsen setter Per Morten Kristiansen ut av spill, og sørger for 2-1 til Rosenborg. Dermed blir det cupfinale i november. 
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SEIERSMÅLET: Nicki Bille Nilsen setter Per Morten Kristiansen ut av spill, og sørger for 2-1 til Rosenborg. Dermed blir det cupfinale i november. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

• Rosenborg - Haugesund 2-1 (1-0)

(Dagbladet): Etter å ha sett disiplene sine sørge for 2-1 i en kamp med middels underholdningsverdi, var det en glad Per Joar Hansen som snakket med NRK.

- Det er fantastisk gøy. Det er jo ti år siden sist vi var i cupfinalen, nå blir det en stor fest i Oslo med bart og skinnvest. Det betyr enormt mye for klubben. Cupfinale er jo noe av det største man kan oppleve i norsk fotball, sa Rosenborg-treneren til NRK etter kampen.

Også Nicki Bille Nilsen, som scoret seiersmålet, var en lykkelig mann.

- Jeg sa på forhånd at det kom til å bli feststemning, og det ble det. Det er sånne øyeblikk som dette som gjør at jeg spiller fotball, det er bare å nyte det. Cupfinale er noe av det største man kan oppleve, og i dag leverte hele laget en nydelig prestasjon, sa dansken til NRK.

Om mulig var Mike Jensen enda gladere enn sin landsmann. Jensen var nemlig direkte skyld i at Christian Gytkjær kunne utligne rett etter sidebytte. Etter kampen takket han Bille Nilsen med et realt kyss på kinnet.

- Jeg holdt på å ødelegge festen for oss. Jeg var så glad da Nicki scoret, sier Jensen til NRK.

To annullerte Det var danskenes store kveld på Lerkendal onsdag. Alle tre målene ble gjort av herrer fra vårt naboland i sør.

Allerede etter to minutter var ballen i mål for første gang i kampen. Nicki Bille Nilsen sørget for det, men var offside-plassert, og scoringen ble annullert.

Etter det var det var Rosenborg og Ole Selnæs som kom til kampens første sjanse etter ni minutter. 19-åringen gikk forbi fem passive  Haugesund-spillere og skøyt fra kort hold, men en god redning av Per Morten Kristiansen hindret mål.

Hjemmelaget kjørte kampen fullstendig i starten, som de gjorde det for fem dager siden, da det endte 1-1 på Lerkendal.

Haugesund bedre med Da 12 minutter var spilt tok Rosenborg ledelsen - trodde de. Stefan Strandberg klinket til etter et frispark. Via Nicki Bille Nilsen gikk ballen i mål, men Sandemoen og hans assistent annullerte målet for offside.

Etter at halve omgangen var unnagjort våknet gjestene. I perioder var det spill mot ett mål - og det var Daniel Örlund sitt. Araberne maktet derimot ikke å utnytte det spillmessige overtaket til å skape farligheter for svensken i RBK-buret.

Farligheter skapte Rosenborg.

I alle fall én, for etter 35 minutter ga Tobias Mikkelsen de hvitkledde ledelsen. Svenske Mikael Dorsin sendte et flott innlegg på hodet til dansken, og sendte trønderne et steg nærmere drømmen om å bli norgesmestre.

Dansk dynamitt Christian Gytkjær brukte ikke mer enn to minutter av den andre omgangen på å gjøre det han gjorde for fem dager siden - score 1-1-målet på Lerkendal.

Mike Jensen spilte en pasning tilbake mot Daniel Örlund. Problemet var at pasningen på langt nær var hardt nok. Dermed kunne Jensens landsmann Gytkjær plukke opp ballen og nærmest spasere mot Rosenborg-målet. Aleine med den svenske sisteskansen var 23-åringen sikker, selvom skuddet gikk via Örlund.

Ti minutter seinere sørget nok en danske for å tegne seg på scoringsblokka, denne gangen var det Nicki Bille Nilsen. Og tror du ikke en danske var nest sist på ballen også?

Joda, Tobias Mikkelsen flikket et innlegg videre til Bille Nilsen. Sistnevnte tok ned ballen og pirket den forbi Per Morten Kristiansen. 2-1.

Gjestene fra Rogaland forsøkte forgjeves å skaffe seg utligningsmålet som ville gitt ekstraomganger. Det maktet ikke Jostein Grindhaugs menn, og dermed blir det Rosenborg som møter enten Molde eller Lillestrøm til cupfinale på Ullevaal i november. Det blir trøndernes femtende cupfinale.

LYKKELIG: Per Joar Hansen, her fra det forrige møtet med Haugesund forrige uke, var glad for å komme til cupfinalen. 
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
LYKKELIG: Per Joar Hansen, her fra det forrige møtet med Haugesund forrige uke, var glad for å komme til cupfinalen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer