Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå blir det enda vanskeligere for norske lag å kvalifisere seg til europacupene

Gibraltar har deler av skylda.

UTSLÅTT: Tobias Mikkelsen depper mens St. Johnstone-spillerne feirer scoring mot Rosenborg på Lerkendal. Trønderne røyk ut for skottene med 1-2 sammenlagt. Neste år blir det enda vanskeligere å nå gruppespillet i Europa League. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
UTSLÅTT: Tobias Mikkelsen depper mens St. Johnstone-spillerne feirer scoring mot Rosenborg på Lerkendal. Trønderne røyk ut for skottene med 1-2 sammenlagt. Neste år blir det enda vanskeligere å nå gruppespillet i Europa League. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): De siste årene har Tippeliga-vinneren gått inn i andre kvalifiseringsrunde til Champions League. Andreplassen har kommet inn i andre kvalifiseringsrunde til Europa League, mens tredjeplassen har måttet starte helt fra første kvalikrunde i den minst gjeve av europacupene.

Fra og med neste år må imidlertid også andreplassen starte i første runde, og dermed slå ut hele fire motstandere før en plass gruppespillet i Europa League er sikret.

Grunnen er todelt: Norge har falt fra 26. til 27. plass på Uefas nasjonsranking, samtidig som Gibraltar har blitt medlem av Det europeiske fotballforbundet. De skal også ha sine plasser i europacupene, og da blir det hardere kamp om å komme seg inn i gruppespillet.

- Nummer to og tre i årets Tippeliga går inn i første kvalikrunde til Europa League, bekrefter konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn overfor RBK.no.

Vålerenga - Rosenborg 12. juli blir flyttet til dagen etterpå som en konsekvens av dette, ifølge rbkweb.no, som først omtalte saken. Grunnen er at trønderne skal spille andre kamp i første kvalikrunde torsdagen i forkant.