Nå blir det engelske kamper også på fredagskveldene

Rettigheter kan gå for 50 milliarder.

STARTER I KVELDSLYS: Newcastle-Chelsea var første kamp forrige runde. Den hadde avspark 13.45 på lørdag. Om to sesonger vil flere av serierundene åpne allerede fredag kveld. Foto: NTB Scanpix
STARTER I KVELDSLYS: Newcastle-Chelsea var første kamp forrige runde. Den hadde avspark 13.45 på lørdag. Om to sesonger vil flere av serierundene åpne allerede fredag kveld. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) I dag gikk startskuddet for en av TV-bransjens mest attraktive auksjoner: Rettighetene til å vise Premier League for engelske TV-seere i perioden 2016-2019.

Fjernsynsselskapene slåss nå om å få lov til å vise de aller første fredagskampene i Premier League-historien. I sesongen som starter om 20 måneder, vil nemlig en fjerde Premier League-dag bli tatt i bruk i gjennomføringen av en serierunde. Fra før benyttes lørdager, søndager og mandager.

Tror på 50 mrd. Siden Sky kom inn for fullt da Premier League-modellen ble innført i 1992, har pengespiralen gått stadig raskere. Og det er ingen som tror den stopper nå heller.

Ifølge Daily Telegraph har analytikere spådd at rettighetssalget for den neste perioden kan bli solgt for totalt 50 milliarder kroner. Dagens rettighetshavere, BT og BSkyB, har betalt totalt 30 milliarder kroner for avtalen de nå har.

I tillegg til dette kommer salg til utenlandske TV-selskaper. Den auksjonen starter seinere. Fra den prosesse kan Premier League-klubbene regne med å sanke inn ytterligere et ellevesifret beløp.

Fredagskamper Hvem som skal vise kampene for det britiske publikum blir kjent i løpet av vinteren. Da får vi også mer klarhet i prisen. Men selv om det er mange spørsmålstegn knyttet til utfallet av auksjonen, så er det mye som allerede er spikret:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer