Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå blir det «ferie» med kjæresten

Tour-dronninga Therese Johaug (27).

SUVEREN: Therese johaug hadde mer enn nok tid til å ta med seg et norsk flagg de siste meterne av årets Tour de Ski. Hun vant suverent etter nok en monsteretappe i den avsluttende slalåmbakken. Foto: Tormod Brenna
SUVEREN: Therese johaug hadde mer enn nok tid til å ta med seg et norsk flagg de siste meterne av årets Tour de Ski. Hun vant suverent etter nok en monsteretappe i den avsluttende slalåmbakken. Foto: Tormod Brenna Vis mer

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Theres Johaug var akkurat så suveren som de fleste trodde. Ingvild Flugstad Østberg var sjanseløs da lettvekteren fra Dalsbygda koblet inn klatregiret og fosset opp monsterbakken Alpe Cermis.

- Jeg er så lykkelig nå. Dette har vært drømmen i hele sommer og høst, å kunne vinne Tour de Ski igjen, sier ei lykkelig dame etter å ha fått igjen pusten etter nok en gang å ha vært raskest av alle opp bakken.

- Det er den beste Tour'en jeg har gått noen sinne. Kanskje den beste bakken også sier, Johaug.

- Forklar?

- Framgangen jeg har hatt i sprint kom god med denne gangen. Jeg kom jo helt til en sprintfinale. Jeg har fått betalt for den innsatsen jeg har lagt ned for å bli raskere. Det er godt å konstatere. Og uten den framgangen kunne dette blitt veldig vanskelig, så god som Ingvild har vist seg å være.

- Du har hele tiden sagt at du er usikker, at Ingvild er like stor favoritt, men når det kom til stykket vant du overlegent?

- Ja, men jeg har ment det jeg har sagt. Ingvild har vært på pallen i alle renn. Og etter fellesstarten over ti kilometer i går, da hun slo meg, ble jeg litt stresset faktisk. Jeg begynte å lure på om jeg var i ferd med å miste formen, og jeg visste jo ikke om Ingvild kunne ha noe ekstra på lur opp bakken.

Ringte broren - Hva gjorde du da?

- Jeg snakket med den mentale treneren min, Brit, jeg snakket med trener Egil og ikke minst snakke jeg med Karstein, broren min. Han er veldig god å snakke med om slikt, sammen la vi en form for taktikk.

- Som tydeligvis virket?

- Ja, den gjorde det. Og jeg hadde en virkelig god dag i dag, kroppen var pigg og jeg klarte å ta ut den fordelen jeg har i slike bratte bakker.

- Hva nå?

- Nå skal jeg til Seisser Alm og roe ned litt. Lade opp igjen.

- Der er også kjæresten din, Nils Jacob Hoff på treningsleir med rolandslaget?

- Ja, jeg ringte han etter løpet, han virket ganske fornøyd, sier Therese Johaug.

Hun var ikke så aller verst fornøyd selv i går heller.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media