Nå blir det klassisk femmil i Holmenkollen med individuell start igjen

Aukland-brødrene drar i gang.

GJENOPPLIVER TRADISJONEN: Anders Aukland og Team Santander har fått med seg Heming på å arrangere den klasisske femmila i Holmekollen denne sesongen, med start og mål på Frognerseteren.
Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
GJENOPPLIVER TRADISJONEN: Anders Aukland og Team Santander har fått med seg Heming på å arrangere den klasisske femmila i Holmekollen denne sesongen, med start og mål på Frognerseteren. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Aukland-brødrenes Team Santander sto klare med en rekke nyheter da de trommet sammen til julelunsj dagen før sesongstarten i langrenn i dag. 

I tillegg til å ha presentert både Johan Olsson og Justyna Kowlczyk som nye navn i langløpstroppen de håper skal dominere ski classics i år, skal Aukland-gutta gi ut fire bøker i året, lansere en egen vin, og gjeninnføre den klassiske femmila i Holmenkollen.

- Det siste er Johan Olsson spesielt glad for, sier lagmanager Nils-Marius Otterstad på pressekonferansen. 

Et savn
20. februar i år skal altså Team Santander, sammen med Heming, Løvenskiold og Oslo kommune, arrangere en klassisk femmil i Nordmarka. Løypa blir på to ganger 25 kilometer. Starten er individuell. 

Flankert av sponsoren Baker Hansen kan man trygt si at Aukland-gutta byr på både brød og sirkus dagen før langrennssesongen offisielt er i gang. 

- Alle har savna den klasisske femmila med individuell start, sier Anders Aukland til Dagbladet. 

Tanken er at femmila skal bli en massemønstring for dem som virkelig ønsker å teste grensene og den klasiske femmilsrunden i Nordmarka. 

 - Sender vi tusen mennesker ut i skogen det første året har vi suksess, sier Otterstad.

Skal ha den med permanent
Men ambisjonen stopper ikke der. I løpet av kort tid håper de å få femmila inn i terminlista til Ski Classics, og ifølge lagmanageren er ledelsen i langløpssirkuset såpass interesserte at de kommer til å følge årets utgave tett.

- Vi har hatt en dialog med dem i et halvt år om dette. De lurer jo på om individuell start vil fungere i dag. Om slow-tv vil fenge utenfor busken vår, ler Otterstad.

- Vi har et håp om å få det med, men det skal passe inn i terminlista til Ski Classics også. Først må vi få til et renn som fungerer, men dette har jo historiske tradisjoner som gjør det veldig interessant, sier Anders Aukland.

Selv er han så smått tilbake etter det stygge beinbruddet han pådro seg i mai i år. Ankelen er fortsatt stiv, og han mangler fortsatt en del skitrening, men til femmila i Kollen regner han med å være tilbake i godt, gammelt slag.

- Får jeg to bra måneder nå så håper jeg på at jeg er i veldig god form i januar og februar, sier Aukland til Dagbladet.  

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer