Nå blir det OL-bonanza på DBTV

Galskapen er i gang, følg med fra fredag klokka ni.

(Dagbladet): I løpet av de drøye to ukene OL varer, kan du følge alt som skjer i Dagbladet og på dagbladet.no. I tillegg til å publisere saker og innslag fra Sotsji vil også Dagbladet ha daglige livesendinger fra OL-studio.

Første sending er OL-morgen som begynner fredag klokka ni. Fra klokka 17 sender vi direkte fra vårt hovedstudio i forbindelse med åpningsseremonien.

HOVEDSTUDIO: Merete Skogrand, Peder Ottosen, Gunnhild Toldnes, Hege Varsi og Lars Hulleberg er programlederne under Dagbladets daglige OL-sendinger.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
HOVEDSTUDIO: Merete Skogrand, Peder Ottosen, Gunnhild Toldnes, Hege Varsi og Lars Hulleberg er programlederne under Dagbladets daglige OL-sendinger. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

Blant gjestene er blant annet festgeneral Per Sundnes, skiekspert Audun Svartdal, artist Agnete Johnsen og selveste «Kongen av OL», Asle Hansen.

Og dette er bare starten på hva DBTV har å by på utover OL.
 
Musikkvideoen til Dagbladets Asle Hansen og Øistein Monsen ble sluppet for kort tid siden, og har allerede rukket å bli en hit blant OL-frelste nordmenn. De elleville stuntene vil bli tatt med videre inn i våre direktesendinger.

I morgenstudio vil det mandag til fredag bli tatt opp siste nytt, de store snakkisene, tabbene, heltene og dagens høydepunkter. I tillegg vil Norsk Regnesentral fortløpende vurdere Norges medaljesjanser basert på en avansert statistisk modell.

I hovedstudio blir det hver dag livesendinger knyttet opp mot de største øvelsene, med gjester og eksperter.
 
- For alle - Dette skal være en OL-sending som passer for alle, ikke bare for de som er interessert i sport, sier programleder Gunnhild Toldnes.
 
Gjestene består av både tidligere idrettsutøvere, familiemedlemmer av utøverne i Sotsji, skuespillere, politikere og andre kjente fjes.
 
Seerne vil også få mulighet til å sende inn sine spørsmål underveis i sendingene, både til gjestene og programlederne.
 
- DBTV har ambisjoner om å lage spennende, interessante og morsomme sendinger selv om vi ikke har rettighetene til å vise selve øvelsene.  Det løser vi ved å tilby en totalpakke med tv-studio, livestudio med tekst, stillbilder fra arenaen og videoreportasjer som det skal bli vanskelig å slå, sier Peder Ottosen, redaksjonssjef i DBTV.
  - Unike muligheter - Vi vet av erfaring at dette er en kombinasjon det er stor interesse for, og som treffer våre seere og lesere uansett hvor de befinner seg,

Nett-tv er i en stor utvikling, og blir brukt av flere og flere.
 
-  Nett-tv utvikler seg utrolig raskt, og vi ser stadig nye måter å bruke dette mediet på. Erfaringen fra blant annet ski-VM og våre valgsendinger foran Stortinget, viser at vi kan konkurrere med resten av tv-kanalene på innhold, i tillegg til at formatet gir oss unike muligheter, sier Ottosen.
 
Egenproduserte serier DBTV har også produsert to egne tv-serier hvor seerne møter idrettsutøvere, kjendiser og andre folk som på hver sin måte gir et skrått blikk på OL.
 
- Dagbladet satser massivt på web-TV. Vi er for lengst i gang med transformasjonen over i digitale medier, web-tv og mobile plattformer. Nett-tv integreres selvfølgelig i dag i vårt daglige journalistiske arbeid. Det ligger et stort potensiale i web-TV i forhold til lineær TV, og vi ser på trafikken at denne type TV kommer til å bli veldig stort, sier nyhetsredaktør Frode Hansen.

- Hvorfor skal leserne velge Dagbladet under OL?
 
- Vi er alltid på! Vi skal gi leserne og seerne siste nytt, hele døgnet, på alle plattformer. Enten du sitter på kontoret, hjemme i sofaen eller på toget, så oppdaterer Dagbladet deg på OL. I tillegg til den løpende dekningen av det som skjer i Sotsji, vil du få mye ekstra på våre plattformer. Vi kommer til gi deg fyldige intervjuer og bakgrunn, og vi har som mål å underholde deg, sier Hansen.

QUIZ-MESTER: Tom Stalsberg er Dagbladets egen quiz-mester under OL-sendingene.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
QUIZ-MESTER: Tom Stalsberg er Dagbladets egen quiz-mester under OL-sendingene. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
KONGEN AV OL: Her fra innspilling av musikkvideo før OL, sammen med Agnete Johnsen. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
KONGEN AV OL: Her fra innspilling av musikkvideo før OL, sammen med Agnete Johnsen. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer