Nå blir det oppvask

PARIS (Dagbladet): Paris St. Germain- Rosenborg 7- 2. - Det går ikke an å glede seg over scoringene når vi taper 7-2, sier Christer George til Dagbladet. - Jeg føler det bare forferdelig ydmykende. Og derfor spiller ikke min suksess noen rolle. Det var rett og slett fælt å være utpå der.

Nils Arne Eggen sier raset i Paris er flaut på vegne av Rosenborg og norsk fotball. Det eneste lyset han ser på en helsvart kveld er debutanten Christer George. Og når tomålscoreren er nevnt i pene vendinger begynner han å snakke om det som nå skal og skje på Lerkendal:

Forandringer!

- Vi fikk en kraftig lærepenge, sier Nils Arne Eggen til Dagbladet. - I løpet av denne kampen her røpet også mange spillere at de ikke er flinke nok på et sånt nivå. Og det må vi ta en alvorlig gjennomgang på. Samtidig må vi ha forsterkninger.

Ser en ny storspiller

Nils Arne Eggen var overraskende rolig rett før midtnatt i går kveld. Grunn: Han var rett og slett lamslått. Og derfor reagerte han ikke på kritiske spørsmål med irritasjon og sinne. Bare tristhet.

- Det eneste jeg kan si nå er at det ikke skal skje igjen, sier Eggen. - Klart det skjer noe med folk etter en sånn omgang som vi fikk her, men samtidig må vi huske på at vi var maksimalt uheldige. Og det som overrasker meg mest er at minst sju av ti spillere var helt utafor.

- Det er bare Christer George - og i han ser jeg en ny storspiller - og Ørjan Berg og Jan Derek Sørensen som kan få godkjent.

Erik Hoftun - hvis røde kort mot Helsingborg var den direkte årsaken til Rosenborgs rokeringer - så matchen fra pressetribunen. Det første han sa da dommeren blåste elendigheta inn i historien var: - Trist! Det er en trist kveld for Rosenborg. Og jeg vet hvordan det føles fordi jeg har vært med på det sjøl.

- Det gjør vondt langt inn i sjela, sier Erik Hoftun til Dagbladet.

Tåler ikke rokeringer

Før kampen var RBK-kapteinen redd for de mange rokeringene i lagoppstillingen. Etter kampen bekreftet Eggen lagets sårbarhet når bare en mann havner på tribunen. For det forsvaret Rosenborg mønstret i går kveld var aldri i nærheten av noe som helst.

- Roar Strand unnskylder jeg til en hvis grad fordi han var sjuk, sier Eggen. - Resten gjorde så mange feil at jeg fortsatt ikke skjønner at det er mulig.

Rosenborg hadde ikke en eneste mulighet - for å være helt ærlig hadde de ingen verdens ting i det hele tatt - før Paris ledet 3- 0. Det er som Nils Arne Eggen ironisk påpeker i natta, i seineste laget. Men fordi Christer George tryllet inn to scoringer på helt plutselige og glitrende forarbeider fra Ørjan Berg (3- 1) og Jan Derek Sørensen og Roar Strand (3- 2) fikk han et lite håp.

Som han klamret seg til i sju minutter.

- 4- 2-scoringa deres ødela veldig mye, sier Eggen.

Og:

- Den var helt håpløs.

Redd for UEFA-cupen

- Alt gikk galt, sier Christer George og takker for de fine ordene fra treneren. Men han klarer ikke å smile. For sjøl med minimal fartstid på Lerkendal har han lært seg kollektivets betydning. Både i oppturer og nedturer.

- Det er hyggelig å høre at Eggen er fornøyd, men her og nå er det helt uinteressant. Det er laget det handler om i kveld. Og vi spilte så dårlig at alt kan være ødelagt.

- Det er jo ikke sikkert at vi kommer til UEFA-cupen engang.

Akkurat det faktum orket ikke Nils Arne Eggen å forholde seg til på Parc des Prince denne kvelden. Det eneste han kunne gjøre var å håpe. Og noe han ba om var at dette resultatet ikke fører til noen spillestildebatt rundt Rosenborg.

Han vil ikke høre at Rosenborg ikke er kyniske nok.

- Jeg håper Rosenborg blir bedømt på et bredere grunnlag enn denne ene kampen.

PÅ KNÆRNE:</B> Roar Strand ble flere ganger rundlurt og fraløpt av Nicolas Anelka.