Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nå blir det party

Marit Bjørgen storfornøyd med bare sølv.

NORSK TRIUMF: Therese Johaug (t.v.) blir verdensmester, mens Marit Bjørgen kommer på 2. plass på 30 km fellesstart for kvinner lørdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
NORSK TRIUMF: Therese Johaug (t.v.) blir verdensmester, mens Marit Bjørgen kommer på 2. plass på 30 km fellesstart for kvinner lørdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Hun tangerte ikke Jelena Välbes VM-rekord fra 1997 på fem gull.

Marit Bjørgen måtte nøye seg med sølvet etter Therese Johaug på 30 km fellesstart, jentenes siste øvelse.

Etter målgang virket det likevel som 30-åringen fra Rognes hadde vunnet igjen.

- I dag var Therese utrolig sterk, i dag vant jeg sølvet og Therese gullet. Når gullet går til Norge er det utrolig moro, og dette inspirerer Therese masse. Jeg tror hun får en utrolig opplevelse når hun skal opp på Universitetsplassen i kveld.

Dit skal Marit også, hun kjørte fra erkefiende Justyna Kowalczyk og sikret norsk dobbelseier. Smilet er stort når hun snakker om dagens renn og VM generelt.

- VM har vært over all forventning. Jeg får med meg fire gull og ett sølv, det er helt utrolig, sier Marit.

Hemmelig feiring Og som seg hør og bør skal medaljefangsten feires, sammen med gullvinner Johaug, og femte- og sjetteplasserte Kristin Størmer Steira og Vibeke Skofterud.

- Nå blir det litt party, men det er hemmelig det vi skal gjøre, sier Marit.

- Det blir absolutt feiring feiring, det kan jeg love deg.

Hun forsto at et femte gull var umulig etter å ha kjørt mindre enn to mil.

- Jeg sKjønte det opp Styggdalen andre gangen, da måtte jeg slippe. Jeg jobbet tøft, men det ble en bra luke. Jeg prøvde en gang til, og så jeg måtte ha fokus på sølvet.

- En ny følelse for deg dette?

- Absolutt ikke. Jeg visste at det kom til å bli tøft i dag, Therese hadde virkelig dagen sin i dag, det er bare å ta av seg lua for henne.

Hadde lyst på gullet Hun forteller at det ikke var en norsk taktikkplan som gjorde at hun ikke hentet inn Johaug, med Kowalczyk bak seg. For det var kjempekreftene som ikke rakk til - for en gangs skyld.
 
- Nei, det var ikke taktikk. Jeg hadde lyst på gullet jeg også, men når det blir sånn er det mann mot mann. Jeg prøvde på gullet. Jeg er absolutt ikke skuffet, sie Marit til Dagbladet.

At Johaug blandet seg inn i gullkampen var ingen overraskelse.

- Hun er en vanvittig sterk jente, med vanvittig sterk motor. I dag funket det meste for henne, vi visste at hun var en av de som kjempet om de gjeveste medaljene.

Nå gjenstår medaljeseremonien - og festen - før VM-dronningen avslutter sitt mesterskap i Oslo. Bjørgen blir bedrøvet av å snakke om det, men nevner gjerne det hun husker aller best.

- Det er opplevelsen rundt. Det er verdens beste publikum, og rundt Frognerseteren i dag var det helt vilt. Det er det råeste jeg har vært med på. Det var vondt å være sliten med så mye publikum. Det blir nesten et nederlag å komme til Val di Fiemme om to år.

- Det var helt utrolig, med vanvittig mye folk. Det er nesten synd dette er over.

Syng en sang, Marit Ikke helt, for det er 50 km for gutta i morgen. På pressekonferansen for medaljevinnerne ble Bjørgen spurt om hun ikke ville synge en sang mens alle ventet på gullvinneren Johaug

- Jeg tror ikke det. Men kanskje seinere i kveld!

Og det er ikke sikkert at hun blir å se på stadion i morgen, som supporter for Petter Northug og co.

- Det spørs hva natta bringer, og om jeg kommer meg ut døra eller ikke. Petter er favoritt, men det kommer til å bli et rotterace, sier Marit.

Før hun kom med et lite stikk til gutta:

- Tenk om noen av gutta er like tøff som Therese i morgen. Det hadde vært moro å se det en gang...

GLAD FOR JOHAUG: Marit Bjørgen mener det ble en perfekt norsk dag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
GLAD FOR JOHAUG: Marit Bjørgen mener det ble en perfekt norsk dag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling