- Nå blir det rettssak

- Hvis det du sier stemmer, da går jeg til rettssak mot Håndballforbundet og idrettens ulovlige regler som bryter mot rettssikkerheten i vårt demokratiske samfunn, sier Anja Andersen til Dagbladet.


KAMP-KLAR: Dagbladet traff Anja Andersen på Norsk Idrettsmedisinsk Insstitutt i går kveld, der hun var til behandling for strekkskaden hun pådro seg for to og en halv uke siden. - Nå må noen ta opp kampen mot idrettens udemokratiske regler, sier hun etter at Dagbladet fortalte henne om dommen.

Anja hadde i går kveld ikke fått noen offisiell beskjed om dommen som pålegger henne en måneds karantene. Det er, etter det Dagbladet erfarer, straffen domskomiteen i Norges Håndballforbund idømte Anja etter at hun hun uteble fra en e-cupkamp og kritiserte håndballdommeren Bjørn Erik Børresen offentlig i september.

Yrkesforbud

Beskjeden kom som et sjokk på Bækkelagets danske lagkaptein.
- Jeg er ikke blitt kontaktet av Håndballforbundet i dag. Det du forteller meg virker både nedslående og uvirkelig.

- En måneds karantene er det samme som en måneds yrkesforbud. Det kan jeg ikke finne meg i.

- Da må jeg bare gå til en sivil rettssak. Noen må ta opp kampen mot idrettens udemokratiske regler, sier Anja.

- Idrettsledere fratar utøverne ytringsfriheten og i neste omgang straffer de med yrkesforbud hvis jeg forsvarer denne for meg helt grunnleggende friheten, sier Anja, som har fått støtte fra betydelig juridisk ekspertise i denne saken.

Anker dommen

- Jeg forstår ikke hvorfor forbundet vil straffe meg i det hele tatt. Jeg og Bjørn Erik Bærresen har gjort opp med hverandre og har nå en god dialog. Det synes jeg er veldig fint, forteller Anja til Dagbladet.

- Hva vil du gjøre aller først, når du i dag får meddelt dommen?

- Jeg kommer selvsagt til å anke. Da er jeg med i e-cupen i helga.
- Jeg ønsker å spille håndball nå, og det kribler virkelig i fingrene etter at jeg endelig er frisk. Jeg var veldig utslitt for en måned siden, og jeg trengte denne pausen for å hente meg inn igjen, sier Anja.

TV-pengene

- Hva synes du om Norges Håndballforbund etter dette?

- Lederne bare ødelegger for seg selv og norsk håndball generelt. Jeg vet for eksempel at det ikke hadde blitt noe av den TV-avtalen forbundet fikk på 34 millioner kroner hvis de ikke hadde hatt Bækkelaget og Anja Andersen å by på.

- Men fortsatt er det noen som vil ha meg vekk fra Norge. Jeg skjønner ikke hvorfor de undergraver sitt eget økonomiske grunnlag.
En god del av TV-pengene går jo til lønna til spillerne på det norske kvinnelandslaget, sier Anja Andersen og rister på hodet.