- Nå blir det rettssak

- Hvis det du sier stemmer, da går jeg til rettssak mot Håndballforbundet og idrettens ulovlige regler som bryter mot rettssikkerheten i vårt demokratiske samfunn, sier Anja Andersen til Dagbladet.


KAMP-KLAR: Dagbladet traff Anja Andersen på Norsk Idrettsmedisinsk Insstitutt i går kveld, der hun var til behandling for strekkskaden hun pådro seg for to og en halv uke siden. - Nå må noen ta opp kampen mot idrettens udemokratiske regler, sier hun etter at Dagbladet fortalte henne om dommen.

Anja hadde i går kveld ikke fått noen offisiell beskjed om dommen som pålegger henne en måneds karantene. Det er, etter det Dagbladet erfarer, straffen domskomiteen i Norges Håndballforbund idømte Anja etter at hun hun uteble fra en e-cupkamp og kritiserte håndballdommeren Bjørn Erik Børresen offentlig i september.

Yrkesforbud

Beskjeden kom som et sjokk på Bækkelagets danske lagkaptein.
- Jeg er ikke blitt kontaktet av Håndballforbundet i dag. Det du forteller meg virker både nedslående og uvirkelig.

- En måneds karantene er det samme som en måneds yrkesforbud. Det kan jeg ikke finne meg i.

- Da må jeg bare gå til en sivil rettssak. Noen må ta opp kampen mot idrettens udemokratiske regler, sier Anja.

- Idrettsledere fratar utøverne ytringsfriheten og i neste omgang straffer de med yrkesforbud hvis jeg forsvarer denne for meg helt grunnleggende friheten, sier Anja, som har fått støtte fra betydelig juridisk ekspertise i denne saken.

Anker dommen

- Jeg forstår ikke hvorfor forbundet vil straffe meg i det hele tatt. Jeg og Bjørn Erik Bærresen har gjort opp med hverandre og har nå en god dialog. Det synes jeg er veldig fint, forteller Anja til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Hva vil du gjøre aller først, når du i dag får meddelt dommen?

- Jeg kommer selvsagt til å anke. Da er jeg med i e-cupen i helga.
- Jeg ønsker å spille håndball nå, og det kribler virkelig i fingrene etter at jeg endelig er frisk. Jeg var veldig utslitt for en måned siden, og jeg trengte denne pausen for å hente meg inn igjen, sier Anja.

TV-pengene

- Hva synes du om Norges Håndballforbund etter dette?

- Lederne bare ødelegger for seg selv og norsk håndball generelt. Jeg vet for eksempel at det ikke hadde blitt noe av den TV-avtalen forbundet fikk på 34 millioner kroner hvis de ikke hadde hatt Bækkelaget og Anja Andersen å by på.

- Men fortsatt er det noen som vil ha meg vekk fra Norge. Jeg skjønner ikke hvorfor de undergraver sitt eget økonomiske grunnlag.
En god del av TV-pengene går jo til lønna til spillerne på det norske kvinnelandslaget, sier Anja Andersen og rister på hodet.