FÅT NYTT NAVN: Sogndal og Tromsø spiller i en annen liga enn Tippeligaen neste sesong.
Foto: Christian Blom / NTB scanpix
FÅT NYTT NAVN: Sogndal og Tromsø spiller i en annen liga enn Tippeligaen neste sesong. Foto: Christian Blom / NTB scanpixVis mer

Nå blir det slutt på Tippeligaen

Vår øverste divisjon bytter navn neste år.

(Dagbladet): Etter 26 år er det nå slutt på at den øverste divisjonen i norsk fotball skal hete Tippeligaen. Fra neste sesong blir det navnebytte, bekrefter den administrerende direktøren i Norsk Toppfotball, Leif Øverland, overfor Bergens Tidende

- Vi er i en prosess med nytt liganavn på fotballens øverste nivå fra 2017, sier Øverland.

Vil eie eget navn
Ifølge avisa er det Premier League som er modellen for den nye navnepolitikken i Norge. Det nye navnet er ikke klart ennå, og beslutningen skal heller ikke formelt være tatt av forbundsstyret i Norges Fotballforbund. 

Det skal likevel ikke være tvil om at Tippeligaen som liganavn er historie.

- Fotballen ønsker å eie liganavnet sitt og å ha med partnere. Dette er Norsk Tipping informert om, sier Øverland.

Norsk Tipping informert
Etter at Norsk Toppfotball og NFF solgte tv-rettighetene til Tippeligaen til Discovery Networks, som sender tv-reklame for utenlandske spillselskaper, har det murret i gangene på Norsk Tippings hovedkontor på Hamar.

Tross den dårlige stemningen, satser norsk fotball på å forlenge avtalen med Norsk Tipping som generalsponsor. Per nå er det også det eneste alternativet Øverland jobber med, sier han til Bergens Tidende. 

Kommunikasjonsdirektør i Norsk Tipping, Tonje Sagstuen, forteller at de foreløpig holder mulighetene sine åpne, og at de er klar over at Tippeligaen nå blir borte som merkevare. 

- Vi er informert om prosessen og har en god dialog, sier Sagstuen til avisa.