NULL HILSING: Etter at flere eliteserietrenere har kritisert «Handshake for Peace» har Norges Fotballforbund gått bort fra kravet om at trenerne skal hilse på hverandre på banen. Her ved Moldes trener Tor Ole Skullerud (t.v.) og Odds trener Dag-Eilev Fagermo.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
NULL HILSING: Etter at flere eliteserietrenere har kritisert «Handshake for Peace» har Norges Fotballforbund gått bort fra kravet om at trenerne skal hilse på hverandre på banen. Her ved Moldes trener Tor Ole Skullerud (t.v.) og Odds trener Dag-Eilev Fagermo. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Nå blir det slutt på trenerhilsing før kamp

NFF dropper kravet.

Etter at flere eliteserietrenere har kritisert «Handshake for Peace» har Norges Fotballforbund gått bort fra kravet om at trenerne skal hilse på hverandre på banen.

Dermed blir det kun kapteinene på hvert lag som skal gjennomføre en slik hilsen med dommerne før kamp. I VG fredag tok flere av trenere til orde for å få fjernet ordningen.

- Det er viktig at gode symbolhandlinger ikke føles unaturlig og er klomsete, og vi ser at i praksis har det ikke vært like lett å gjennomføre en tilsvarende hilsen mellom trenere på en smidig måte, blant annet på grunn av TV-intervjuer før kamp, sier generalsekretær i NFF, Kjetil Siem, til fotball.no.

Det var før årets sesong det ble innført en regel om at trenerne skulle hilse på hverandre.

(NTB)