Nå blir det vanskelig for Marcussen

Sjukjemperen mislyktes i kulestøt. Blir tøft å nå VM-målet.

SVAKT KAST: Ida Marcussen kastet for kort under kveldens kulekonkurranse. AFP PHOTO / FRANCK FIFE / NTB Scanpix
SVAKT KAST: Ida Marcussen kastet for kort under kveldens kulekonkurranse. AFP PHOTO / FRANCK FIFE / NTB ScanpixVis mer

Sjukjemperen Ida Marcussen fikk ikke klaff i kulekonkurransen og endte med skuffende 12,31 meter. Det gjør at hun får problemer med å slå norgesrekorden sin.

Hun innledet kulekonkurransen med et totalt mislykket støt på 11,26 meter, økte til 12,05 i annen omgang og fikk opp sitt beste kast i den tredje og siste omgangen.

Da hun satte sin norske rekord med 6226 poeng i Osaka i 2007 hadde hun 13,00 meter i kule. Den personlige rekorden hennes er på 13,96 meter. I år har hun 13,54 meter som sitt beste resultat.

Tangerte årsbeste Hun gikk over 1,71 meter og tangerte årsbeste i høydekonkurransen. Det gjorde at hun hang brukbart med i VM-konkurransen etter to øvelser.

Marcussen innledet med litt skuffende 14,27 på 100 meter hekk mandag morgen. Det var 21 hundredeler bak den personlige rekorden hennes fra Beijing-OL i 2008, og det var 11 hundredeler bak tiden hun hadde på distansen da hun satte norsk rekord med 6226 poeng i Osaka-VM i 2007. Da endte hun på 11.-plassen i sjukampen og fikk det internasjonale gjennombruddet sitt.

I Moskva fikk hun ikke den starten hun hadde håpet på, men hun klarte å nullstille seg til høydekonkurransen, som var øvelse nummer to. Der klarte hun 1,71 meter etter å ha gått over 1,65 i første og 1,68 meter i andre forsøk.

Hun trengte ikke mer enn ett forsøk på å klare 1,71 meter heller, men hadde tre riv på 1,74, som er identisk med den personlige rekorden hennes.

Rekordmål Da hun satte sin norske rekord i Osaka, hadde hun 1,68 meter i høyde. Hun var altså litt bedre i Moskva mandag, og det veide opp for den lille skuffelsen fra hekkløpet.

Marcussen har som mål å sette personlig- og norsk rekord på Lusjniki stadion. Dersom hun klarer det, håper hun å kunne kjempe om en plass blant de ti beste, men hun tapte så mye i kulekonkurransen at det kan bli vanskelig å nå den målsettingen etter at snaue halvparten av konkurransen er over.

Siste øvelse i sjukampen mandag er 200 meter.

(NTB)