Nå blir disse golfkøllene forbudt

Slutt på å la køllene hvile mot bryst eller mage.

 FORSVINNER:  Disse køllene blir borte fra golfsirkuset fra 2016. Køllene gir spillerne mulighet til å la køllene hvile på mage eller brystkasse mens det slås. Foto: REUTERS / Phil Noble / NTB Scanpix
FORSVINNER: Disse køllene blir borte fra golfsirkuset fra 2016. Køllene gir spillerne mulighet til å la køllene hvile på mage eller brystkasse mens det slås. Foto: REUTERS / Phil Noble / NTB ScanpixVis mer

De spesialdesignede golfkøllene som spillerne kan hvile mot kroppen under slag blir forbudt.

Dermed blir golfkongen Tiger Woods hørt. Golftoppene ble tirsdag enig om et forbud mot såkalt «anchored putting» (mageputting). Forbudet vil gjelde fra 2016.

Med spesialkøllene kan spillerne hvile køllene mot mage eller brystkasse mens de slår til ballen.

- Jeg håper det blir forbudt. «Anchoring» bør ikke være en del av spillet. Det bør være obligatorisk at man skal svinge med alle de 14 køllene, sa Woods i forkant av tirsdagens toppmøte i golfsporten.

Fått mange tilbakemeldinger Flere profiler som Ernie Els, Webb Simpson og Keegan Bradley benytter seg av teknikken som blir forbudt om to og et halvt år.

- Jeg har alltid ment at det handler om å kontrollere egne nerver og sving med alle de 14 køllene i golf, ikke bare 13, sa verdensener Woods nylig.

Og han ble hørt.

- Vi har brukt god tid til å diskutere saken. Vi har fått mange tilbakemeldinger fra spillere og organisasjoner på alle nivåer, sier Peter Dawson i The Royal and Ancient Golf Club.

De har ansvaret for reglene i golfsporten i hele verden unntatt USA, men er blitt enig med den amerikanske golfunionen om regelendringen.

- Vi vet at det har vært delte holdninger, men vi er overbevist om at dette er den riktige beslutningen for golfsporten, sier Dawson.

(NTB)