Nå blir Heras historisk

Fiasko i Touren, konge på hjemmebane.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tre dager etter at han veltet stygt og måtte sy 15 sting i kneet, signerte spanske Roberto Heras en sykkeloppvisning så rå at den sender ham rett i historiebøkene.

Den lille spanjolen var nummer to sammenlagt i Spania rundt foran søndagens etappe – det mange anså for å være kongeetappen i årets ritt.

Der regnet de fleste med at den store hjemmefavoritten vil gjøre et fremstøt – og det kom som bestilt. Sammenlagtleder Dennis Mentsjov hadde ingen mulighet til å svare da Heras rykket i monsterfjellet opp til målet i Valgrande Pajares.

Etter 191 kilometer på sykkelsetet kunne Heras strekke hendene i været og innkassere sin første etappeseier i årets Spania rundt.

Knusende overlegen

Langt viktigere var det imidlertid at det gikk flere minutter før hans argeste konkurrenter slet seg opp de siste meterne. Sammenlagtleder Mentsjov ga bort smått utrolige fem minutter til Heras.

Carlos Sastre, som er lagkamerat med Kurt Asle Arvesen i danske CSC, var tredje mann i sammendraget. Han ga bort fire minutter.

Nærmest Heras på søndagens etappe kom mannen som på mirakuløst vis vant fredagens etappe – Samuel Sanchez i Euskaltel Euskadi-laget.

Han var over halvminuttet bak mannen som etter all sannsynlighet skriver sykkelhistorie når Spania rundt avsluttes neste helg. Da blir Roberto Heras etter alt og dømme den første som vinner Spania rundt fire ganger.

Overkom stygg velt

Det er ingen liten prestasjon – ikke minst tatt i betraktning de problemene Lance Armstrongs tidligere lagkamerat har hatt de siste dagene.

På torsdagens etappe ble han et av mange offer for en voldsom massevelt, og slet seg til mål med store smerter. Før han satte seg tilbake på sykkelsetet fredag, hadde han sydd 15 sting i sitt venstre kne.

Foran den siste uka leder Heras sammenlagt med fire og et halvt minutt foran Mentsjov. Det betyr høyst sannsynlig at bare et uhell fratar spanjolen den historiske seieren på hjemmebane.

Ned til Carlos Sastre på tredjeplass skiller det ytterligere 20 sekunder.

(ANB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer