- Nå blir jeg sendt hjem

Ståle Solbakken overrumplet TV 2-ekspert Jesper Mathisen og ga ut laget halvannet døgn før kamp. - Nå er det ikke noe vits i å ha meg her, sier Mathisen, som pleier å avsløre laget før alle andre.

TV 2-EKSPERT: Jesper Mathisen. Foto: Lise Åserud / NTB
TV 2-EKSPERT: Jesper Mathisen. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MARBELLA (Dagbladet): Treninga med fotballandslaget var 30-40 minutter unna. Da kom trener Ståle Solbakken ruslende over den elegante gressmatta på fotballanlegget La Quinta i Marbella.

Han og kaptein Martin Ødegaard skulle møte mediene. Som vanlig var det ventet at Solbakken ville få spørsmål om formspillere og hvem som var aktuelle til privatlandskampen i morgen, mot Luxembourg.

Så smalt den fotballfaglige bomba.

BREDDESTØTTE: Ståle Solbakken kaster et blikk på bannerne til støtte for breddefotballen før dagens trening. Foto: Tore Ulrik Bratland
BREDDESTØTTE: Ståle Solbakken kaster et blikk på bannerne til støtte for breddefotballen før dagens trening. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

I et intervju med rettighetshaver TV 2 ga Solbakken like godt ut hele laget.

Erfarne journalister trodde knapt sine egne ører. Det er sjelden kost at en landslagstrener serverer laget halvannet døgn før kampen. Dette handler også om å holde spillerne på tå hev.

- Nå blir jeg sendt hjem herfra. Det er ikke noen vits i å ha meg mer her lenger, humrer TV 2-ekspert Jesper Mathisen i en samtale med Dagbladet.

Mathisen har vært ledende på å få ut startoppstillingen til landslaget de siste åra. Dette lenge før det har blitt offisielt. Mathisens avsløringer har gitt landslagstrenere grå hår.

Omkvedet har vært: «Hvem i huleste på laget er det som lekker?»

Men i dag tok Solbakken «tyren ved hornene» og ga selv ut laget før spekulasjonene begynte å gå varme i Spania-sola.

Den største nyheten er at Martin Ødegaard starter sentralt på midten. Alt i alt minner det om en toppet startoppstilling med Erling Braut Haaland og Alexander Sørloth på topp.

Se faktaboks under.

NORGES LAG

André Hansen - Jonas Svendsen, Stefan Strandberg, Kristoffer Ajer, Birger Meling - Mohamed Elyounoussi, Morten Thorsby, Martin Ødegaard, Jens Petter Hauge - Alexander Sørloth - Erling Braut Haaland

Nå Dagbladet fleiper med Mathisen om at Solbakken nå tok fra ham hele «forretningsgrunnlaget», svarer han:

- Jeg skjønner ikke hva som er så farlig med å gi ut laget innimellom. Jeg synes det er en fin måte å jobbe på. I alle fall i kamper som dette.

Mathiesen vil ikke avsløre hvordan han jobber med å få ut laget.

- Jeg skjønner at det i viktige kamper kan være en liten fordel ikke å gi det ut. Men mot Luxembourg i Málaga tenker jeg at dette er helt ufarlig.

Ødegaard starter sammen med Morten Thorsby sentralt på midten.

- Det er en tanke vi har lekt med lenge, sier Solbakken.

- Det er en passende anledning nå. Mathias Normann er ikke klar til å spille særlig lenge. Sander Berge er ikke her. Så vi prøver dette nå. Jeg tror det kan gå veldig bra. Så har han en vaktbikkje (Thorsby) rundt seg som kan dekke litt.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer