Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nå blir jeg vel udødelig

ASKER (Dagbladet): Frisk-Asker - Storhamar 1-0. Frisk-Asker NM-vinner med 3-2 i seirer. Lars-Peder Nagel (21) scoret trolig tidenes heldigste finalemål, men jublet som en ekte helt: - Nå blir jeg vel udødeliggjort i denne klubben!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lykketreffet 5,13 minutter ut i den tredje perioden var nemlig ikke bare et mål. Det var slutten på 23 års venting på å hente hjem pokalen Frisk sist vant i 1979.

Og treffet?

Nesten for godt til å være sant:

Nagel avanserte langt inn i Storhamars sone og lempet pucken inn foran mål. Chris Zanutto og Juka Jukiharju kom akkurat for seint til å avbryte puckens bane, og gummiskiva traff Storhamars rutinerte back Carl Oscar Bøe Andersen i kneet. Derfra smatt den forbi keeper Jonas Norgren.

I den siste og avgjørende NM-finalen.

Helvete for Storhamar. Himmel for Frisk-Asker.

Skjebnen?

Den unge matchvinneren sprintet i jubelrus over hele isen som om han var en kortbaneløper. Og en altfor full ishall lot ham få det han fortjente.

- Det var flaks, men det var mål. Og man tør knapt drømme om å score så avgjørende mål, og da ville jeg bare komme meg unna alle gutta for å ta imot jubelen, flirer Lars-Peder Nagel.

Sesongen har nemlig ikke bare vært enkel etter overgangen fra Manglerud/Star.

- Jeg har fått bra med tillit og har utviklet meg mye. Men i løpet av sesongen har jeg også misset så mange sjanser at vi har fleipet om at jeg kom til å avgjøre NM-finalene med scoring på overtid. Nå ble det ikke overtid, men ellers stemte det jo bra. Dette er belønning for strevet, jubler Lars-Peder Nagel.

Kopierte pappa

Kongepokalen i går var den aller første for samtlige av dagens Frisk-spillere. For Lars-Peder er «bøtta» også ekstra spesiell: Hans far, Lars Petter Nagel, var med da Frisk vant klubbens første Kongepokal i 1975.

Kanskje kan sønnen bli like sentral i dagens Frisk-lag. Han roses opp i skyene hvor han enn snur seg.

Trener Serge Boisvert sier dette om Nagel:

- Lars-Peder er egentlig ikke noe stort talent, men han har et stort hjerte for spillet. Det kostet oss ikke mye å hente ham, men akkurat nå føles det som om han er verdt en million kroner. Spesielt defensivt er han veldig viktig for oss. Han er et varp, smiler kanadieren i sine blankpolerte lakksko på sitt knøttlille kontor.

Og toppscorer Kyle McDonough sier dette:

- Lars-Peder scorer ikke altfor mange mål, men han er likevel typen til å komme fra intet og avgjøre slike kamper. Han har jobbet så hardt i hele år at han fortjente den scoringen, roser mannen som de siste ti åra har scoret mer enn alle andre i norsk ishockey.

LYKKELIGE: Frisk-Askers matchvinner, Lars-Peder Nagel, får sin fortjente dose champagne av lagkaptein Ketil Wold etter NM-seieren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!