FØLER CAREW ER I GODE HENDER: Drillo tok ikke med John Carew til onsdagens kamp mot Tsjekkia fordi spissen var klubbløs. Nå har han imidlertid gått til West Ham, som trenes av myndige og krevende Sam Allardyce. - Nå må John løpe, sier Drillo til Dagbladet og smiler.  
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
FØLER CAREW ER I GODE HENDER: Drillo tok ikke med John Carew til onsdagens kamp mot Tsjekkia fordi spissen var klubbløs. Nå har han imidlertid gått til West Ham, som trenes av myndige og krevende Sam Allardyce. - Nå må John løpe, sier Drillo til Dagbladet og smiler. Foto: Aleksander Andersen / ScanpixVis mer

- Nå blir John nødt til å løpe

Drillo er glad Big Sam skal «passe på» Carew framover.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Lørdag signerte John Carew for Championship-klubben West Ham, etter å ha gått klubbløs gjennom hele sommeren.

Det var en lettelse for landslagssjef Egil «Drillo» Olsen. Mest fordi 31-åringen endelig får en klubb å trene med igjen, og forhåpentligvis finner tilbake til kampformen i tide til høstens EM-kvalifiseringskamper mot Island, Danmark og Kypros.

Men også fordi han vet at Carew nå får en trener som ikke godtar annet enn 100 prosent innsats: Sam Allardyce.

- Jeg håper han får spilletid så fort som mulig, så vi får sett på ham. Jeg kjenner litt til Big Sam, så John blir nødt til å løpe, sier Drillo til Dagbladet og smiler.

- Hva slags inntrykk har du av Allardyce?

INGEN PUSEKATT: West Ham-manager Sam Allardyce. Foto:  AFP PHOTO/IAN KINGTON
INGEN PUSEKATT: West Ham-manager Sam Allardyce. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON Vis mer

- Inntrykket er at han er en tøffing som krever mye. Det nytter ikke å sluntre unna.

Tre treninger om dagen
Det inntrykket bekreftes i høyeste grad av Big Sam selv, som snakket om Carew etter den skuffende seriestarten med 0-1-tap hjemme mot Cardiff i helga.

Han lover nordmannen et tøft treningsregime i tiden framover.

- Laget vårt har forberedt seg til sesongstarten fra 1. juli og fram til nå. John Carew har derimot nettopp sluttet seg til oss uten noen form for pre-season, så vi blir selvsagt nødt til å forkorte oppkjøringen hans.  Vi blir nødt til å gi ham en slags mini-oppkjøring. Han vil ikke bli involvert i noen kamper med det aller første, men han skal definitivt gjennom både to og tre daglige treningsøkter for å få ham i slag så fort som mulig, sier han ifølge lokalavisa East London and West Essex Guardian Series.

- Ikke viktig at han ikke er i Premier League
Bare opprykk og Premier League er godt nok for «The Hammers» denne sesongen, men Drillo er ikke så bekymret for at Carew ikke får matchet seg mot de beste.

- Jeg skal ikke si at det er uten betydning, men akkurat det er ikke så veldig viktig. Av det jeg har sett spiller de ofte mer direkte i Championship enn i Premier League, sier landslagssjefen.

Carew ble ikke tatt ut til onsdagens kamp mot Tsjekkia fordi han ikke hadde funnet seg noen ny klubb.

SETTES PÅ KNALLHARDT TRENINGSREGIME: Sam Allardyce varsler at Carew skal gjennom to til tre daglige treningsøkter i tida framover. 
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
SETTES PÅ KNALLHARDT TRENINGSREGIME: Sam Allardyce varsler at Carew skal gjennom to til tre daglige treningsøkter i tida framover. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

Tida som det åpenbare førstevalget på topp virker å være forbi, selv om han ble foretrukket som enslig spiss mot Portugal på bekostning av Moa. Men kanskje kan klubbskiftet bringe fram det beste av Carew igjen - tradisjonelt har han gjerne blomstret den første tida hver gang han har funnet seg ny klubb.

Carew har 23 scoringer på 88 landskamper for Norge, men bare tre landskampmål siden september 2007.