Nå blir Pål Alexander Kirkevold Danmarks-proff likevel

Fifa godkjente overgangen.

Sandefjord-toppscorer Pål Alexander Kirkevold fikk torsdag beskjed fra Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) om at overgangen til danske Hobro kan gjennomføres.

De nødvendige papirene rakk ikke fram i tide på overgangsvinduets siste dag tirsdag. Derfor har det hersket usikkerhet rundt om Kirkevold ville bli Danmark-proff.

Sandefjord og Hobro var enige om betingelsene rundt handelen, og spissen selv hadde ferdigforhandlet sin personlige avtale med den danske klubben. Likevel gikk det galt tirsdag kveld. En av partene skal ikke ha rukket å legge inn de nødvendige opplysningene i Det internasjonale fotballforbundets elektroniske overgangssystem.

Siden har både klubber og spilleren ventet i spenning. Torsdag kom godkjennelsen fra FIFA som betyr at Kirkevold får lov til å gjennomføre klubbyttet. Spissen kommer til Hobro på en treårskontrakt

- Kirkevold er en meget sterk og robust spiller. Han har gjort det godt for sin norske klubb i eliteserien, sa Hobros sportssjef Jens Hammer Sørensen.

Kirkevold er tabelljumbo Sandefjords toppscorer. Veien til fornyet kontrakt for klubben fra Vestfold virker enda lengre etter salget.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram