-  Nå blir vi på tabelltoppen

Rosenborg har inntatt tabelltoppen etter en uvanlig tung sesongstart. Tomålsscorer Frode Johnsen tror de blir værende der.

TRONDHEIM (Dagbladet): -  Jeg tror vi blir værende på toppen. Det har jeg trodd i hele år. Jeg tror fortsatt at vi er det beste laget, sier gårsdagens bestemann til Dagbladet.

Han scoret to mål de to gangene han fikk god tid.

-  Ellers i kampen hadde jeg frimerke på meg, sier Johnsen.

Lettelse

Det var ingen jubelscener, men en avslappet, lettet stemning i RBK-garderoben etter gårsdagens klatring til toppen av Tippeligatabellen. De mange spørsmålene rundt lagets dyktighet, som følge av den dårlige sesongstarten, har ikke vært hyggelige.

-  Det gjør godt for selvtilliten å toppe tabellen. Da slipper vi at det stilles så mange spørsmål hele tida, og det gjør det mye enklere for oss, sier Johnsen.

-  Nå får vi får litt mindre kjeft, kommenterer en smilende RBK-trener Ola By Rise.

Veteran Ørjan Berg bidro sterkt til den komfortable seieren. Han tror som Frode Johnsen at de nå har inntatt serieledelsen for godt.

-  Vi trives på toppen av tabellen. Det er der vi vil være, og nå blir vi der. Vi kommer ikke til å gi fra oss topplasseringen, sier Ørjan Berg til Dagbladet.

Jevn serie

Han gjorde en god kamp mot Fredrikstad, med solid jobbing, ett mål og en målgivende pasning. Likevel ble han tatt av banen 25 minutter før slutt.

By Rise er overbevist om at tabelltoppen vil styrke selvtilliten i laget.

-  Det er litt deilig å innta toppen når vi har ligget ganske kraftig etter på poeng ei stund. Etter 17. mai har vi hatt en bra sesong, med gode prestasjoner og bra resultat.

Treneren er derimot ikke like standhaftig i forhold til om de beholder tabellens hedersplass sesongen ut.

-  Ligaen er jevn ennå, og jeg tror det blir jevnt hele veien inn. Lillestrøm er knallsterke, sier Ola By Rise.

Vidar Riseth er også spesielt opptatt av Lillestrøms posisjon.

-  Det har vært mye snakk om Tromsø og oss, mens Lillestrøm har fått ro til å jobbe seg opp på tabellen. Det er et veldig godt lag, så nå må dere begynne å mase litt på dem, flirer Riseth.

Tett program

Mye vil bli avgjort i løpet av perioden fram til 25. august. De viktige kampene står i kø for Rosenborg, med seriemøter mot Lillestrøm og Tromsø, kvartfinale i cupen mot Lillestrøm og kvalifisering til Champions League. Det starter allerede på onsdag, med hjemmekampen mot FC Sheriff i første kvalifiseringsrunde til Champions League.

-  Det er den kampen vi tenker mest på, mye mer enn at vi er på tabelltoppen, sier Ørjan Berg.

SJANSER: Frode Johnsen og Rosenborg skapte mye, men burde har scoret flere mål i oppgjøret mot Fredrikstad.
GOD ØRJAN: Ørjan Berg gledet seg over seier og tabelltopp, men har mest fokus på onsdagens Champions League- kvalifisering.