Nå bobler Kjersti av glede

HERTOGENBOSCH (Dagbladet): Det er ikke bare i bassenget Kjersti Grini sprudler. Landslagskapteinen har også smittet de andre jentene med sitt gode humør under EM. - Det er fint å vite at jeg har det godt akkurat her og nå, sier Kjersti.


BRUSER OVER: I går tok Kjersti Grini på seg badedrakta og slappet av i boblebadet sammen med Dagbladet. - Livet er deilig, sier hun.

Cecilie Leganger, som deler rom med Kjersti på spillerhotellet Nuland, har ikke opplevd en eneste av de fryktede ensformige turneringsdagene.

- Det skjer alltid noe når du er sammen med Kjersti. Du får ikke sjansen til å kjede deg, ler Cecilie.

Landslagskapteinen sjøl føler hun blir fullt ut akseptert av de andre jentene på laget og av trener Marit Breivik.

- Med alle mine gode og mindre gode sider. Jeg sa et eller annet sted at jeg aldri blir søt og snill. Da fikk jeg vite av Marit (Breivik) at jeg er veldig snill, sier Kjersti.

Hun har opplevd mye i løpet av sin 11-årige karriere som landslagsspiller, og har ikke alltid vært i rollen som gledesspreder.

Ville skrike stopp

- Husker du de bildene vi tok av en gråtende Kjersti på trappa foran huset i Oslo etter nok en konflikt med Sven-Tore Jacobsen for rundt seks år siden?

- Veldig godt, og det blir lenge til neste gang noen får sjansen til å ta slike bilder av meg igjen.

- Da følte jeg meg så liten, jeg hadde ingen kontroll, ville bare skrike stopp. Men det hadde ikke hjulpet det heller, mener Kjersti.

- I dag omtaler du også dem som gjorde deg urett med bare positive vendinger. Du er ikke langsint?

Ikke bitter

- Jeg har funnet ut at jeg må svelge noen kameler. Skal jeg være bitter på noen, så har jeg tapt.
- Skal jeg gå rundt og tenke at «Herregud, han eller hun er så dumme dem vil jeg ikke snakke med», blir det veldig slitsomt.

- Da ville jeg bare straffe meg sjøl. Men jeg har sikkert også vært dum og urettferdig mot noen.

- Livet er deilig, men det er ikke rettferdig og vil aldri bli det, konstaterer hun.