BRENTE BALLTRE: Demonstrasjonen mot Pakistans cricketforbund inneholdt brenning av balltre. Foto: AFP
BRENTE BALLTRE: Demonstrasjonen mot Pakistans cricketforbund inneholdt brenning av balltre. Foto: AFPVis mer

Nå brenner de balltre i Pakistan

Ferdig med flaggbrenning, nå er det balltrebrenning.

|||(Dagbladet): I vinter brant islamister norske flagg i Pakistan på grunn av Aftenpostens trykking av Muhammed-tegninger.

Nå er sinnet rettet helt andre steder i Pakistans største by Karachi, i dag ble det nemlig brent cricketballtre i Pakistan.

Det pakistanske cricketlandslaget er på turné i England, der ligger de under 2-0 i kamper mot vertsnasjonen. Resultatene er ille nok i seg selv, men i Karachi mener de nå at talentfulle spillere fra Pakistans største by blir utelatt fra landslaget på grunn av byen de kommer fra.

BILDER: I demonstrasjonen ble det holdt opp spillere folket i Karachi mener bør være på landslaget. Foto: AFP
BILDER: I demonstrasjonen ble det holdt opp spillere folket i Karachi mener bør være på landslaget. Foto: AFP Vis mer

- En rekke talenter fra Karachi har blitt ignorert. Lagets innsats i England viser at laget ikke er tatt ut på bakgrunn av ferdigheter, sa Kahlil Nanitalwala, visepredisent i Karachi Citys cricketforbund, på en pressekonferanse.

Etter det første tapet mot England, ble den ene av to Karachi-spillere utelatt fra Pakistans tropp. Dermed er kun én landslagsspiller fra Karachi.

I dag gikk rundt 200 cricketspillere fra Karahi i demonstrasjonstog foran det nasjonale forbundet. Flere av spillerne er blant den nasjonale ligaens beste, og mener seg altså diskriminert.

I VINTER: Norske flag ble brent. Foto: Reuters
I VINTER: Norske flag ble brent. Foto: Reuters Vis mer