Nå brenner det under beina på Deila. Tapte hjemme for nyopprykket lag

0-1 for Hamilton.

TAP: Ronny Deila og Celtic gikk på en ny smell søndag hjemme mot nyopprykkede Hamilton. Her fra torsdagens Europaliga-kamp. Foto: AP Photo/PA, Danny Lawson / NTB Scanpix
TAP: Ronny Deila og Celtic gikk på en ny smell søndag hjemme mot nyopprykkede Hamilton. Her fra torsdagens Europaliga-kamp. Foto: AP Photo/PA, Danny Lawson / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Ronny Deila vant 1-0 hjemme mot Dinamo Zagreb på torsdag i Europaligaen, men i dag gikk de regjerende seriemesterne på en ny smell.

En smell av det mer ydmykende slaget.

Nyopprykkede Hamilton var nemlig gjester på ærverdige Celtic Park, og viste at det ikke er noen tilfeldighet at de topper serien etter ni kamper.

Alistair Crawfords scoring like etter hvilen ble stående som kampens eneste, og dermed får Deilas kritikere igjen vann på mølla.

Etter åtte spilte kamper står Celtic nå med 14 poeng - seks poeng bak Hamilton.

Skjønner at de buer Deila var alt annet enn fornøyd da han møtte pressen etter kampen.

- Dagen i dag er veldig skuffende. Vi hadde mange sjanser, men vi klarte ikke å score. Jeg forstår at fansen buer. Vi må vinne kamper og i dag klarte vi ikke det, sier han.

Han understreker samtidig at det er gode tendenser i laget, og at han tror det kommer til å snu.

- Jeg er ikke bekymret. Når man har 10-15 målsjanser, så bør man vinne. Vi trenger bare å finne veien til nettmaskene. Det er klart det er skuffende å tape på hjemmebane - nå må vi snu det.

Inviterte til kamp Før kampen sa Deila til skotsk presse at han håpet Hamilton ville gi dem skikkelig kamp.

- Det hadde vært fantastisk. Det gjør det morsomt for fansen. Hamilton er et lag som spiller fryktløs fotball med masse energi. Det kan bli en spennende kamp sa han.

Sendt søndag kl. 16.20

Det spørs om tilhengerne setter like mye pris på det i etterkant av det forsmedelige nederlaget.

Stefan Johansen spilte hele kampen for Celtic, og rakk å få med seg et gult kort. Jo Inge Berget satt på benken som ubenyttet innbytter.

#Deilaout Reaksjonene har ikke latt vente på seg, og på Twitter er det flere som nå argumenterer for Deilas avgang under parolen #Deilaout

- Hvor lenge kan vi ha en manager som tar oss bakover, sier en bruker.

Mange beskriver tapet som flaut, og at nordmannen kan prise seg lykkelig for at han ikke har Twitter-konto selv.

- Klubben er i ruiner. Deila er ikke engang en manager. Haha. Han er som en treåring som blir kastet i et svømmebasseng uten armringer.