Nå bytter også Aamodt skitype

- Svaret på om carvingskiene fungerer, skal dere få når jeg står på pallen, sier Kjetil til Dagbladet.

Kjetil Aamodt har justert målsettingene for sesongen. Han vet at han ikke kan kjempe med Hermann Maier om sammenlagtseieren i verdenscupen, og han innser at det kan bli tøft å vinne slalåmrenn uten carvingski.

- Du kan kanskje vinne ett verdenscup-slalåm uten carvingski, men jeg vet ikke om noen som har gjort det i år, sier Aamodt.

- Hvorfor har du ikke byttet ski før?

- For å være helt ærlig, så trodde jeg ikke carvingskiene ville slå noe særlig an. Dessuten kjørte jeg veldig bra på slutten av forrige sesong og begynte bra i år også. Jeg følte derfor ikke at det var nødvendig å bytte, sier Aamodt.

Svak desember

Så kom de dårlige plasseringene. Hundredeler ble til sekunder bak vinneren. Samtidig opplevde lagkameratene på samme skimerke stor framgang etter å ha byttet skitype. Finn Christian Jagge vant i Madonna di Campiglio og Tom Stiansen og Harald Christian Strand-Nilsen kjørte bedre enn på lenge.

Etter sjuendeplassen i den siste verdencup-slalåmen, bestemte Aamodt seg også for å bytte.

Optimist

Med to intense testdager på Kvitfjell er erfaringene blandet.

- I går, og på første del av økta i dag, gikk det dårlig. Mot slutten av dagens siste økt gikk det bedre, sier en optimistisk Aamodt.

- Det er individuelt hvor lang tid det tar for løperne å lære seg å stå på slike ski. Finn Christian Jagge lærte det for eksempel på to dager. Aamodt er en så god skiløper at det ikke er lenge før teknikken sitter, tror alpintrener Steve Skavik.

Han understreker at det er vanskelig for allround-alpinister som Aamodt og Lasse Kjus å henge med i utviklingen.

- Mens spesialistene får god tid til å trene og teste ut nye ting, må allround-kjørerne konkurrere, sier Skavik.