Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Leicester-eieren Vichai Srivaddhanaprabha døde i helikopterulykke

Nå: Derfor styrtet Leicester-eierens helikopter

Rapport levert, avslører Sky Sports.

HELIKOPTERKRASJ: Her brenner helikopteret til Leicester-eieren som krasjet rett etter take-off fra King Power Stadium. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

27. oktober i år, kort tid etter at Leicester spilte 1-1 mot West Ham i Premier League, krasjet Leicester thailandske klubbeier Vichai Srivaddhanaprabhas private helikopter utenfor King Power Stadium.

Fem personer, blant dem Srivaddhanaprabha, omkom i ulykka på en parkeringsplass utenfor stadion.

Rapport avslører feil

I november ble det avdekket en feil ved helikopteret. Ifølge den britiske flyhavarikommisjonen (AAIB) skulle helikopteret ha dreid til venstre da piloten trykket på en fotpedal, men det gikk i stedet til høyre. Det skriver BBC.

I dag skriver Sky Sports, som har fått tak i rapporten til AAIB, at det var en løs del i halerotoren som forårsaket ulykken.

Den løse delen gjorde at helikopteret ble ustabilt, noe som igjen førte til at piloten ikke hadde kontroll over det i lufta.

Etterforskningen avslører videre at pilotenes pedaler ikke spilte på lag med halerotoren, noe som førte til at helikopteret gjorde en ukontrollert høyresving før det begynte å spinne og krasjlandet i parkeringsplassen, skriver Sky Sports.

Vitner sa i etterkant av ulykken at de hadde hørt en høy «mekanisk lyd» kort tid før helikopteret begynte å rotere og miste høyde. Daily Telegraph snakket også med øyenvitner.

HELIKOPTERKRASJ: Ny video viser hvordan helikopteret tar av fra King Power Stadium og begynner å snurre i lufta. Video: My News TV / NTB Scanpix Vis mer

I sorg

Srivaddhanaprabha kjøpte Leicester i 2010, og kunne feire ligagull sammen med klubben i 2016.

Tapet av eieren gikk tungt inn på Leicester-spillerne.

I et åpent brev tok klubbens danske keeper Kasper Schmeichel et hjerteskjærende farvel med Leicesters thailandske eier og styreformann. Brevet har han lagt ut på Twitter.

«Jeg kan ikke tro det som har skjedd. Jeg er fullstendig ødelagt og knust. Det er uvirkelig det jeg så i går kveld», innleder Schmeichel brevet med.

Dansken fortsatte:

«Aldri har jeg møtt en mann som deg. Så hardtarbeidende, så dedikert, så lidenskapelig, så vennlig og sjenerøs», skriver han videre.

Også Leicesters stjernespiss Jamie Vardy hyller klubbens eier.

«Jeg sliter med å finne de riktige ordene... For meg er du en legende. En fantastisk mann som hadde et stort hjerte. Du var klubbens sjel. Takk for alt du har gjort for meg, min familie og klubben. Jeg vil virkelig savne deg», skrev Vardy på Instagram.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!