BEDRE I DAG: Her er Henrik Kristoffersen i Sölden før han kjører ut. I Levi i dag ligger han på andreplass etter førsteomgang.Foto: AFP  /JOE KLAMAR / NTB Scanpix
BEDRE I DAG: Her er Henrik Kristoffersen i Sölden før han kjører ut. I Levi i dag ligger han på andreplass etter førsteomgang.Foto: AFP /JOE KLAMAR / NTB ScanpixVis mer

Nå dominerer romkameratene slalåmrennet i Levi

Norsk på 2. og 3. etter førsteomgangen.

(Dagbladet): De er romkamerater på tur, og i dag fikk både Henrik Kristoffersen og Sebastian Foss Solevåg fullklaff i førsteomgangen i finske Levi.

Kristoffersen ligger på andreplass, mens Solevåg er inne på en oppsiktsvekkende tredjeplass før finaleomgangen, henholdsvis seks og tjue hundredeler bak ledende Marcel Hirscher fra Østerrike.

- Jeg føler jeg har mer på lager, så det var godt å komme inn til en tredjeplass her, sier Solevåg til NRK.

Det norske slalåmlaget har vært på treningsleir i området i mer enn en uke, og det har åpenbart gjort dem godt. For etter å ha kjørt ut i storslaåmen i østerrikske Sölden for to uker siden, var spesielt kometen Kristoffersen spent før rennet i dag.

- Jeg viser i hvert fall at jeg har farta inne, sier han til NRK etter førsteomgangen, før han haster avgårde for å få pauserådene fra faren.

Det gjør han i hvert eneste renn han kjører, og er noe som gir unggutten ekstra trygghet i rennene han kjører, fortalte Kristoffersen Dagbladet før åpningsrennene i Sölden.

Kristoffersen, som forrige sesong ble tidenes yngste medaljevinner i OL etter bronsen i slalåm, har for første gang stort forventningspress på seg denne sesongen.

Det ser han ut til å innfri.

Også Leif Kristian Haugen kjørte en brukbar førsteomgang, og ligger foreløpig på en 13. plass.

- Det var egentlig en dårlig omgang, så at jeg ligger såpass bra an er egentlig bra, sier han.

Andreomgangen i Levi begynner klokka 13 i dag.

EN MANN Å SE OPP FOR: Sebastian Foss Solevåg ligger på tredjeplass etter førsteomgang i Levi.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
EN MANN Å SE OPP FOR: Sebastian Foss Solevåg ligger på tredjeplass etter førsteomgang i Levi. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer