Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nå drar Petter sjansekortet på 15 kilometer

Hadde det vært noen annen enn Petter, hadde han ligget flat etter gårsdagen, sier trener Stig Rune Kveen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FALUN (Dagbladet): Petter Northug var utslitt etter gårsdagens tremil med skibytte. Han hadde ikke den rå følelsen i kroppen underveis heller. I dag derimot - i dag var han usedvanlig frisk.

Det overrasket muligens den svenske skilegenden Thomas Wassberg som i samtlige svenske aviser i går ristet høylig forundret på sitt skjeggete hode over hvorfor Norge sendte Petter Northug ut på lagsprinten.

- Han må jo være dyktig sliten etter to harde VM-løp, meldte Wassberg.

Og tok feil så det ljomet.

I dag var Petter Northug pigg som en ungfole. Og så lenge Finn Hågen Krogh var akkurat det samme, var det aldri noen tvil. Norge vant lagsprinten med rekordavstand ned til konkurrentene.

Er spesiell - Det overrasker ikke meg at Petter var så pigg i dag.  Det er sånn han er. Han er forskjellig fra alle andre. Jeg har sett det før, at han en dag kan virke tung og sliten - som han var i går - for så å være i kjempeslag dagen etter.

- Hadde det vært noen andre som hadde tatt ut så mye på tremila, hadde de kanskje ligget flate i dag. I det minste kunne de trengt en hviledag. Men Petter er ikke som alle andre. Petter han kommer i form av sånne ting han.

- Det er nettopp det der som kjennetegner Petter. Han kan ha en halvråtten dag for så å være monsterpigg dagen etter. Jeg skjønner ikke hvor han har det fra jeg heller, sier Kveen tril Dagbladet.

Drar kortet - Hva nå da? Tre løp unnagjort. Går han 15-kilometeren på onsdag?

GULL:  Finn Hågen Krogh gikk som en maskin, Petter Northug gikk som han bruker. Da ble det norsk gull på teamsprinten. Foto: Hans Arne Vedlog
GULL: Finn Hågen Krogh gikk som en maskin, Petter Northug gikk som han bruker. Da ble det norsk gull på teamsprinten. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

-Jeg tror han drar sjansekortet sitt der nå ja, sier Kveen. Når han føler seg som i dag er jeg ganske overbevist om det.

Petter Northug er tittelforsvarer på 15 kilometer og har således frikort på distansen. Det har vært spekulert i at han ville velge å stå over nettopp det løpet for å spare seg til femmila. Han kan også velge å starte, og i verste fall stå av om det ikke fungeret underveis. I og med friplassen tar han uansett ikke plassen fra noen andre.

Det tror ikke Kveen vil skje.

- Hva tror du Petter kan presetere på 15 kilometer?

- Om de to fridagene nå går fint, og han får de vaskeøktene han trenger, vil han være en av favorittene.

Hele Norges coronakart