Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå drømmer England om VM-suksess: - På tide å komme hjem som legender

Dette har engelskmennene ventet på i 28 år, skriver Jamie Carragher i sin spalte i Sunday Telegraph.

JUBELEN I TAKET: I Shoreditch i London var det stappfullt med engelskmenn som så kvartfinalen mot Sverige. Da 2-0-seieren og Englands første semifinale på 28 år var et faktum, sto jubelen i taket. Video: Marthe Ihle Vis mer

LONDON (Dagbladet): Det kan liksom ikke bli tydeligere hvor stor kjærligheten til fotball er i England. Da «Three Lions» sikret VM-semifinale lørdag, ble det feiret ellevilt i Londons gater.

I bydelen Shoreditch i London trakk jublende fotballfans ut i gatene. Det skapte blant annet stopp i trafikken, og det ble meldt om lignende situasjoner over hele landet.

Storavisa The Sunday Times vier hele sin førsteside til kampen i dag. Tottenham-stjerna og målscorer Deli Allis jubelbrøl illustrerer tittelen «England's dreaming».

Blir 2018 endelig året?

MÅLJUBEL: Dele Alli scoret Englands andre mål mot Sverige. Foto: AP Photo/Matthias Schrader
MÅLJUBEL: Dele Alli scoret Englands andre mål mot Sverige. Foto: AP Photo/Matthias Schrader Vis mer

Stort håp

- Ja, nå tror jeg at «football's coming home», skriver Sunday Times' kommentator David Baddiel.

Baddiel er en av mennene bak den ikoniske EM og VM-sangen fra 1996 og 1998 og den runget gjennom hele Englands hovedstad lørdag. Den har en ekstra spesiell betydning akkurat nå, 22 år etter at den først ble skrevet.

The Sunday Times.
The Sunday Times. Vis mer

- Da sangen ble skrevet, refererte det til at mesterskapet ble holdt i England, og til det ørlille håpet om vi kanskje kunne vinne. Men nå gjelder ikke det første, så sangen handler bare om at vi faktisk har sjansen til å vinne, skriver han.

Sunday Times vier også litt ekstra spalteplass til keeper Jordan Pickford, som gjorde noen viktige redninger under kvartfinalen. Han blir kåret til Englands beste, til en nier på børsen, og det vektlegges at England er «i trygge hender».

Avisa skriver at 32 millioner engelskmenn fulgte kampen, og at Sverige - England dermed ble årets mest sette idrettsarrangement på TV.

- Bli legender

Det store håpet illustreres godt også i The Sunday Telegraph. Jamie Carragher, Liverpool-legende og spaltist i avisa, skriver:

- Disse spillerne er allerede helter. Nå er det på tide å bli legender. I 28 år har vi ventet på noe som dette, skriver Carragher.

«For en tid å være engelsk på. Beste vær siden '76, beste VM-sjanse siden '66», skriver storavisa The Sun.

The Sun søndag.
The Sun søndag. Vis mer

Mail on Sunday har en stor reportasje der TV-personlighet Piers Morgan rapporterer gjennom hele kvartfinaledagen. Han gir en spesiell hyllest til landslagssjef Gareth Southgate.

- Denne smarte, hyggelige og imponerende mannen har skapt så mye stolthet og verdighet i den engelske fotballen, skriver Morgan, og legger til at han antakelig kommer til å kalle ham «Sir Gareth» fra nå av.

I semifinalen venter for øvrig Kroatia.